CASE IH KONDIGT BEWEZEN ACTIVEDRIVE 8 POWERSHIFT AAN, NU BESCHIKBAAR OP VESTRUM-TRACTOREN

Case IH heeft de transmissiekeuzes voor de Vestrum-tractorreeks van 100-130 pk uitgebreid met de optie van de ActiveDrive 8 powershift-transmissie in plaats van de CVXDrive continu variabele transmissie (CVT), om potentiële kopers een breder scala aan specificaties te bieden om aan hun behoeften te voldoen.

De ActiveDrive 8 powershift-optie met acht stappen/drie groepen, die voorheen alleen beschikbaar was op de 115-150 pk Maxxum-tractoren, betekent dat Vestrum-klanten die niet de volledige mogelijkheden van CVT nodig hebben, nu een alternatief hebben dat tegen een lagere prijs komt, maar toch een hoog niveau van brandstofefficiëntie en vermogen. Bereik één biedt een snelheidsbereik van 0-10,7 km/uur voor zwaar trekwerk, terwijl bereik twee, met een snelheidsbereik van 4,3-18,1 km/uur, voldoet aan de meeste werkbehoeften. Voor rijden op de weg kan de transmissie starten in bereik drie, met een snelheidsbereik van 0-40 km/u, en een skip-shift-functie die een snelle powershift-stapprogressie mogelijk maakt. Een kruipsnelheidsoptie maakt snelheden tot 190 m/uur mogelijk voor specialistische toepassingen.

“Door de ActiveDrive 8 achttraps powershift-optie aan de Vestrum-lijn toe te voegen, streven we ernaar de aantrekkingskracht ervan te vergroten door klanten in dit vermogenssegment een groter scala aan specificaties aan te bieden, om aan een breder scala aan behoeften te voldoen”, zegt Christel Diebolt, Case IH productmarketingmanager voor Vestrum-tractoren.

“Dit is een echte powershift die gebruik maakt van onze dubbele koppelingstechnologie, zodat er geen verlies van aandrijving of tractie optreedt tijdens snelheids- of richtingsveranderingen. Het zorgt er ook voor dat de tractor in het hoogste bereik kan rijden, de snelheid op het veld kan verhogen zonder de kracht naar de wielen te onderbreken, bijna onmerkbaar kan schakelen en, via de Active Clutch II-functie, tot stilstand kan komen met alleen het rempedaal.”

 

Twee specificatieniveaus

Vestrum ActiveDrive 8-tractoren zijn verkrijgbaar met keuze uit twee specificatiepakketten. ‘Selection’-modellen zijn uitgerust met mechanische regelventielen, een hydraulische pomp van 80 of 110 l/min, een aftakas met drie snelheden en opties voor fronthef. Er zijn twee dakopties: een versie met laag dak van 2,7 m heeft een panoramisch raam voor laderwerk, terwijl een standaard dakalternatief een hoogte van 2,83 m heeft. Er kan worden gekozen voor airconditioning, passagiersstoel en cabinevering. De alternatieve ‘Advanced’-specificatie omvat extra uitrusting, waaronder fronthef met fronthefbeheer, elektrohydraulische afstandsbedieningen, plus optionele functies zoals geavanceerd kopakkerbeheer, automatische geleiding beheerd via het AFS Pro 700 Plus-display en ISOBUS-opties.

 


Gevestigde kenmerken

Of ze nu zijn uitgerust met CVXDrive of ActiveDrive 8, Vestrum-tractoren gebruiken dezelfde FPT NEF 4,5-liter/viercilinder Stage V-motoren. Ze ontwikkelen tot 10 pk meer dan hun nominale vermogen tussen 1.700 tpm en 1.900 tpm en produceren een maximumkoppel bij 1.300 tpm. Het standaard werktuigkoppelingspakket omvat een Cat II/III N-achterhefinrichting van 5.600 kg, terwijl een fronthefinrichting van 2.300 kg optioneel is, evenals een frontaftakas van 1.000 tpm met natte koppeling. De wendbaarheid wordt bevorderd door een draaicirkel van 4,5 meter.

Met een geluidsniveau van 69 dB(A) omvatten de opties van de geveerde cabine een joystick voor de lader met bedieningsknoppen voor de transmissie. De AFS Pro 700 Plus touchscreenterminal wordt geleverd met een snelstartmenu en maximaal vier camera-ingangen. AEF ISOBUS-certificering voor Universal Terminal- en Task Controller-functionaliteiten garandeert compatibiliteit met AEF ISOBUS-gecertificeerde werktuigen. Optionele AFS Connect™-telematicamogelijkheden maken bewaking op afstand en directe gegevensvastlegging mogelijk. Er zijn ook extra functies beschikbaar, waaronder de automatische AFS AccuGuide™-geleiding en de automatische AFS AccuTurn Pro-technologie voor het keren op de kopakker.

 

Meer info?
We vertellen u graag meer over de nieuwste ontwikkelingen!

Kom langs of contacteer één van onze vertegenwoordigers.

Ook kunt u meer informatie vinden op het website van Case IH