Hamoen L.M.B.

Sinds het begin van de 20e eeuw is Hamoen L.M.B. is een veelzijdig landbouwmechanisatiebedrijf. Bij ons kunt u terecht voor de aankoop, onderhoud, reparatie en/of verhuur van zowel nieuwe als occasions tractoren en werktuigen. Onze enthousiaste en vakkundige collega’s zijn hét gezicht van ons bedrijf. Zij zorgen voor de specialisme en de betrouwbaarheid van ons bedrijf.

Ons verhaal

Van 1928 tot heden

De eerste jaren

5 januari 1928. Het begin van ons tijdperk. Gerrit Hamoen heeft zich samen met zijn vrouw ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hiermee begint ons boeiende verhaal. Naast de landbouwproducten en fietsen verkopen en repareren we ook veel Chevrolets en Bedfords.

 

Ons rode bloed

15 januari 1948. Het Marshallplan wordt uitgevoerd. We krijgen de mogelijkheid om ons meer te richten op de landbouw. Hier begint onze lange en hechte geschiedenis met de bekende rood gekleurde tractoren. ‘Farmall en McCormick’ komt op onze servicewagen te staan.

Onze vertrouwde naam blijft

2 augustus 1963. Door het overlijden van Gerrit Hamoen wordt het bedrijf overgenomen door familie Rozendaal. Theo Rozendaal, al jarenlang chef werkplaats/hoofdmonteur, kiest ervoor om de naam Hamoen te behouden voor de firma.

Opvolging stroomt in

1 oktober 1982. De inmiddels 16 jarige Hans Rozendaal begint officieel bij ons te werken. In 1987 overlijdt zijn vader Theo waardoor hij de zaak overneemt.

Enorme groei

1 mei 2006. Uitbreiding van vestigingen. De locatie Hoeven (Noord-Brabant, nabij Roosendaal) wordt als extra vestiging toegevoegd en gaat verder onder de naam Hamoen B.V. Hiermee breidt ons werkgebied fors uit. Een logische stap is om extra volledig ingerichte servicewagens in te zetten. Dit doen we inmiddels al jaren. Goede service en onderhoud, direct bij de klanten op het erf.

GPS tijdperk

28 november 2008. Het eerste GPS systeem wordt in bedrijf gesteld. Plaatsbepaling bleek de verbindende sleutel te zijn in de landbouw. Een nieuwe ontwikkeling betekende voor ons vele trainingen volgen om klaar te zijn voor de praktijk. Dat is gelukt. Het is niet alleen één van onze specialisme geworden, ook ons werkplezier is hiermee vergroot door de steeds vernieuwende systemen.

Onderscheidingen om trots op te zijn

18 september 2009. Eerste Professional Case IH en Steyr dealer van Nederland. Later blijkt dat we deze onderscheiding nog vele malen meer in ontvangst mogen nemen. Het certificaat houdt in dat ons bedrijf voldoet aan alle eisen van een professioneel mechanisatie- en dealerbedrijf. Mede dankzij een directe levering af fabriek, bieden wij snelle service en reparatie, in onze werkplaats en op locatie. Voor Case IH en Steyr tractoren houden wij vele onderdelen op voorraad in ons magazijn.

Verhuizing in Ameide

15 oktober 2010. Na jaren voorbereiding is het zover. We verhuizen naar de Industrieweg in Ameide. Waarom? Een veel ruimer terrein met moderne gebouwen waar we ons werk nog beter kunnen uitvoeren. En vooral om schoon en overzichtelijk te werken waarbij de rode kleuren en logo’s van ons trotse merk duidelijk zichtbaar zijn. Daar houden we van!

Hamoen Precision Eagle

26 januari 2015. We starten met een nieuwe activiteit binnen de precisielandbouwtak van ons bedrijf, namelijk dronetechniek. We zien dat de ontwikkelingen in de landbouw om meer gegevens vragen die gebruikt kunnen worden om teelten te optimaliseren. De servicedienst sluit naadloos aan bij ons motto; ‘een langdurige partner zijn voor onze klanten’. Sindsdien zijn de diensten en activiteiten uitgebreid met andere technologieën waaronder bodemscans.

Uw partner in landbouwmechanisatie

Heden. Onze visie? Blijven werken met kwalitatief hoogwaardige producten waarbij de monteurs en specialisten een hoog kennis niveau behouden en excellente service kunnen verlenen. Daarnaast innovatief zijn en inspelen op ontwikkelingen waardoor langdurige relaties met klanten, leveranciers en medewerkers blijven bestaan.