Hamoen L.M.B.

Sinds het begin van de 20e eeuw is Hamoen L.M.B. is een veelzijdig landbouwmechanisatiebedrijf. Bij ons kunt u terecht voor de aankoop, onderhoud, reparatie en/of verhuur van zowel nieuwe als occasions tractoren en werktuigen. Onze enthousiaste en vakkundige collega’s zijn hét gezicht van ons bedrijf. Zij zorgen voor de specialisme en de betrouwbaarheid van ons bedrijf.

Geschiedenis

Vanaf de tweede wereldoorlog richt ons bedrijf zich in hoofdzaak op de verkoop en het onderhouden van tractoren en werktuigen. In 1963 is het bedrijf overgenomen door de familie Rozendaal. Vooruitstrevendheid is een belangrijk kenmerk dat bij ons bedrijf past. Naast het investeren in vakmanschap en moderne technieken werd in 2006 een bestaand mechanisatiebedrijf in Hoeven (Noord-Brabant, nabij Roosendaal) overgenomen. De vestiging in Ameide (Utrecht, nabij Nieuwegein) verhuisde in 2010 naar het ruime terrein met moderne gebouwen aan de Industrieweg.

Case IH en Steyr

Ons bedrijf kent een lange historie met de bekende rood gekleurde tractoren. De eerste tractoren (welke dankzij de Marshallhulp naar Nederland kwamen) waren van het tractormerk ‘McCormick’. In verloop van de tijd veranderde de naam van het merk naar ‘International’ en vervolgens in ‘Case-IH’. Na de overname van Steyr werden de tractormerken in de CNH groep betrokken. De merken Case-IH en Steyr staan in de top 5 van meest verkochte tractoren ter wereld.
In 2009 was ons bedrijf de eerste Professionele Dealer van Case IH en Steyr in Nederland. Inmiddels zijn we al jarenlang trots op ons Red Excellence certificaat van Case-IH en Steyr. Dit certificaat houdt in dat ons bedrijf voldoet aan alle eisen van een professioneel mechanisatie- en dealerbedrijf. Mede dankzij een directe levering af fabriek, bieden wij snelle service en reparatie, in onze werkplaats en op locatie. Voor Case IH en Steyr tractoren houden wij vele onderdelen op voorraad in ons magazijn.

A-Merken

Al jarenlang verkopen we A-merken en daar zijn we trots op. Kenmerken waar onze merken aan voldoen zijn, kwaliteit, duurzaamheid, continuïteit en klant gericht. Door de nauwe samenwerking met deze merken zijn we in staat ons kennis- en voorraad peil op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Service

Wij zijn gewend om bij de klanten op het erf service en onderhoud te verlenen. Met drie volledig ingerichte servicewagens kunnen wij onze klanten altijd van dienst zijn. Door de ligging van de 2 vestigingen zijn Hamoen L.M.B. en Hamoen B.V. verantwoordelijk (Case IH / Steyr) voor de regio’s, Alblasserwaard, Betuwe, Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, West Brabant en de Hoeksche Waard.

Precisielandbouwspecialist

We volgen technologische ontwikkelingen op de voet en houden alle trends nauwlettend in de gaten. Zo hebben we ons gespecialiseerd als GPS en precisielandbouw specialist. In 2015 zijn we gestart met een nieuwe activiteit binnen de precisielandbouwtak van ons bedrijf, namelijk dronetechniek onder de naam Hamoen Precision Eagle. Wij voeren gewassening uit en verkopen drones.

De drones verzamelen waardevolle informatie over alle soorten gewassen. Deze bruikbare informatie wordt met andere beschikbare data gekoppeld, zoals de geregistreerde gegevens van de tractor tijdens werkzaamheden op het perceel. Met deze nieuwe technieken kan de teler, in samenwerking met de teeltadviseur, gemakkelijker en betere beslissingen nemen om teelten te optimaliseren. De teelmaatregelen worden vervolgens door een taakkaart voor de tractor en het werktuig aangeleverd. Doel van de technieken is kostenbesparing, werkgemak, milieubesparend en het voldoen aan (toekomstige) regelgeving.