Een stap verder in reviseren

Wij bieden naast nieuwe en gebruikte Case IH trekkers ook de zogenaamde Rebuild by Hamoen aan. Met deze service maken wij gebruikte Case IH trekkers weer zo goed als nieuw, zowel van binnen als van buiten.

Als eerste krijgt de trekker een intake en test aan de hand van de Rebuild by Hamoen checklisten. De trekker gaat helemaal uit elkaar en de onderdelen worden gecontroleerd en schoongemaakt. Er komt een overzicht van alle componenten die op basis van de basiseisen vervangen moeten worden. Wat niet meer voldoet aan de minimale voorwaarden wordt vervangen. Die minimale voorwaarden houden bijvoorbeeld in dat de koppelingpakketten op minimaal 80% van de nieuw-specificaties moet zitten. Voor de compressie van de motor geldt een minimum van 90%. Alles wordt bekeken en vervangen waar nodig. Daarnaast wordt de trekker opnieuw in de lak gezet en komt er een nieuwe stoel in”.

Peter Rietveld
Rebuild specialist

T: 0183 601 307 | EMAIL

Het resultaat

Een gebruikte trekker die er zo goed als nieuw uitziet. Niet alleen aan de buitenkant met een nieuwe laag verf en een nieuwe stoel, maar ook aan de binnenkant. We geven een jaar garantie op een trekker met dit certificaat. Iets wat verder niet gebruikelijk is in de wereld van gebruikte machines.

Waarom wel/niet een gebruikte tractor?

Voordelen:

 1. Lagere aanschafprijs.
 2. Lagere kostprijs per werkuur.
 3. Meer mogelijkheden binnen beschikbaar budget.

Nadelen:

 1. Mogelijk risico over de staat van de tractor.
 2. Weinig of geen garantie
 3. Gebruikssporen.
 4. Moeilijk financierbaar

Rebuild versus hobby trekkers

We merken dat er meer vraag naar Rebuild komt. Het is overigens niet zo dat we elke trekker aannemen voor deze service. De meesten hebben een bouwjaar vanaf 2000 en zijn bedoeld om ook weer aan het werk te gaan.

Hobbytrekkers zoals oldtimers kunnen we wel reviseren, ook heel uitgebreid, maar die vallen niet binnen het Rebuild certificaat. De trekkers die wel in aanmerking komen zijn zowel gebruikte trekkers die verkocht worden als trekkers waarvan de huidige eigenaar ze graag weer als nieuw wil hebben.

De 4 stappen bij Rebuild

 1. Intake en test Case IH tractor a.d.h.v. de RBH checklist.
 2. Revisie instructies. Een overzicht van alle componenten die op basis van specificatie en RBH eisen vervangen moeten worden.
 3. Uitvoeren en vastleggen van alle revisie werkzaamheden.
 4. Aftercheck. Meten en controleren.

De 5 zekerheden van Rebuild by Hamoen

 • Digitaal dossier met foto’s van de revisie
 • Alle checklisten inzichtelijk
 • 1 jaar garantie
 • Is als nieuw
 • Financierbaar 5 jaar