De Case IH-serie van Puma 140-240-tractoren wordt vóór 2020 vernieuwd door een nieuw ontwerp en extra functies voor een beter bestuurderscomfort op de Puma 185-240-modellen. Net zoals voordien wordt de serie in twee onderscheidende lijnen verdeeld – de compacte Puma 140-175-modellen en de grotere Puma 185-240-tractoren.

Nieuwe vormgeving en Fase V-motoren

Alle Puma-modellen worden aangedreven door 6,7 liter zescilindermotoren van FPT Industrial en de Puma 140-175 voldoet nu aan de Fase V-emissievoorschriften met Hi-eSCR-technologie – Puma 185-240-modellen voldoen hier al aan. De motoren worden nu beschermd door een kenmerkende motorkap met de laatste vormgeving van Case IH, uitgerust met vernieuwde wegverlichting en werklampen zoals op de grote Case IH Optum- en Magnum-tractoren. De vernieuwing van de wegverlichting en werklampen biedt nu 40.000 lumen, en behoort tot een van de beste ledspecificaties. Alle goedgekeurde Puma Fase V-modellen zijn 100% HVO Diesel en biologische afbreekbare olie plus bieden langere verversingsintervallen van de motor- (750 uur) en transmissieolie (1.500 uur), wat gedurende de levensduur van de machine tot minder olieverversingen en filtervervangingen leidt en lagere eigendomskosten.

Verdere vernieuwingen voor Puma 185-240-modellen

De nieuwe premium vormgeving is op de cabine gericht, met items zoals gasveerafdekkingen en een nieuw premium stuurwiel, dat vernieuwd is zodat het beter bij het geheel past. De in- en uitgang van de cabine zijn veiliger gemaakt door de nieuwe verlichting voor de nieuw ontworpen opstaptreden. Daarnaast is er een optionele wastank aangebracht om bestuurders de gelegenheid te geven hun handen te wassen voordat ze de cabine betreden en de bedieningselementen bedienen. Het comfort van de bestuurder is verbeterd door het aanbrengen van een optionele premium DAB-radio met luidsprekers en microfoon voor handsfree telefoongesprekken. Verdere aanvullingen op het interieur van de cabine, om het gebruik nog gemakkelijker te maken, zijn een opbergvak voor documenten en een compactere achteruitkijkspiegel. Toegang tot en zicht op elektronische apparaten wordt gerealiseerd door het aanbrengen van een nieuwe monitorrail inclusief aansluitingen, een steun voor een mobiele telefoon en een tablethouder.

Naast de nieuwe vormgeving, verlichting en de cabinefuncties, die hierboven zijn genoemd, profiteren de Puma 185-240-modellen van verdere vernieuwingen. De opberglocatie voor de topstang van de achterste hefinrichting is verbeterd, zodat deze bij niet gebruik netjes kan worden opgeborgen en het zicht op de pick-up-aankoppeling, aftakas en werktuigen niet kan belemmeren. Ondertussen ondersteunt een nieuw ontwerp van de fronthefinrichting de toegang en reactie, en zorgen de nieuwe bedieningsknoppen voor het gemakkelijker aankoppelen. Overige nieuwe functies zijn een pneumatische luchtleiding die op meerdere poorten rondom de tractor kan worden aangesloten en met een slang en pistool kan worden uitgerust voor het wegblazen van stof en onzuiverheden.