​​​​Nieuwste AFS Pro 700 Plus-display met hoge resolutie optimaliseert bediening / Verbeterde functies CVXDrive-transmissie / Verbeterde afwerking / tot 4 volledig elektrohydraulische regelventielen aan de achterkant.

De nieuwe functies en verfijningen die in het ontwerp van de Case IH Vestrum CVXDrive-tractoren voor 2023 zijn verwerkt, verbeteren de prestaties, functionaliteit, comfort en rijervaring van deze populaire modellen nog verder. Hoogtepunten omvatten de verbeterde CVXDrive-transmissie, het nieuwste AFS700 Pro 700 Plus-display, tot vier volledig elektrohydraulische regelventielen aan de achterzijde, frontaftakas met natte koppeling, en een vernieuwde afwerking. Alle Vestrum CVXDrive-modellen worden aangedreven door de zuinige NEF 4,4-liter, 4-cilinder Fase V-motoren met een nominaal vermogen van 100 pk tot 130 pk en een maximaal vermogen van 140 pk.

Christel Diebolt, Product Marketing Manager, vertelt: “De Vestrum CVXDrive heeft een sterk gevolg onder klanten gekregen die een landbouwbedrijf met een beperkte omvang hebben, maar de technologie en het comfort van grotere tractoren willen – en de ongekende voordelen van een innovatieve continu variabele transmissie (CVT). Met de beste transmissie, bestuurdersomgeving en veelzijdigheid in zijn klasse, voelt een Vestrum zich thuis op het veld, op de weg of tijdens werkzaamheden in krappe ruimtes met een voorlader. Bovendien past de Vestrum perfect onder de Maxxum-serie door premium eigenschappen in een compacte omvang te bieden.

Verbeterde en aanpasbare CVXDrive-transmissie
De CVXDrive-transmissie biedt een uitstekende efficiëntie en veelzijdigheid met twee mechanische groepen en ontelbaar aanpassingen van de rijsnelheid tot 40 km/u, terwijl dit met de ECO-functie kan worden behaald bij 1700 motortoeren om het brandstofverbruik te minimaliseren. De transmissie is gekoppeld aan het APM-systeem van de tractor, waarmee de bestuurder de gewenste werksnelheid kan instellen, terwijl de transmissie voor de rest zorgt en optimale prestaties biedt. De transmissie bevat ook een actieve stilstandfunctie voor extra veiligheid.

Op Vestrum CVXDrive-modellen is de bediening van de transmissie verbeterd met aanvullende ‘slimme’ CVX-bedieningsfuncties. Naar aanleiding van klantonderzoek zijn de rij-eigenschappen verbeterd om de shuttle- en de acceleratie-/deceleratiesnelheid te maximaliseren, terwijl de gevoeligheid van het rijpedaal is verfijnd, de gevoeligheid en positiedetectie van de Multicontroller is verbeterd en annulering van het cruisecontrolpedaal is ingebouwd.

De vier elektrohydraulische regelventielen bieden een optie om de productiviteit nog verder te verbeteren voor de meest veeleisende werkzaamheden.

 

In de cabine kun je de nieuwste AFS Pro 700 Plus-monitor configureren voor de Vestrum. Eerder lanceerde Case IH deze monitor al voor de Puma en Maxxum-trekkers, nu dus ook voor de Vestrum CVXDrive.

 

En dit is de vernieuwde cabine van de Steyr Expert CVT-trekker.

Net zo comfortabel als een personenauto
De nieuwe cabine met vier stijlen is nog productiever en plezieriger in het gebruik gemaakt. Hij is geveerd voor maximaal comfort, met tal van verbeteringen binnen en buiten. Binnen zullen bestuurders het uitstekende zicht rondom en de afwerking van topkwaliteit waarderen, met een verbeterde afwerking rondom de dakrand en stijlen, afdekkingen voor de gasveren die de deur en de achterruit ondersteunen, plus zelfannulerende richtingaanwijzers. De autoachtige ervaring wordt verbeterd door het handige display in de A-stijl met geïntegreerde spiegel en een koelruimte, die nu standaard zijn op alle versies en om niet te vergeten het optionele lederen Case IH-stuurwiel.

De AFS Pro 700 Plus-monitor, met een 35% hogere resolutie en een tablettype glazen scherm wat is gecoat tegen schitteringen en vingerafdrukken, is een opvallend kenmerk in de nieuwe cabine. Hij heeft 15 GB opslagruimte, een snelstartmenu, een snellere bediening en multitasking capaciteit, voor een optimale productiviteit, en kan tot vier camera-invoeren verwerken. Hij kan ofwel op de Multicontroller-armleuning worden gemonteerd of op een optionele monitorrail waar de bedrading en twee USB-aansluitingen in zijn verwerkt om tablets en mobiele telefoons van stroom te voorzien.

Nieuwe opties omvatten een monitorrail met geïntegreerde kabelboomgeleider en twee USB-aansluitingen. Voor landbouwers met werktuigen die voor de machinebesturing via een app gebruik maken van tablets, is ook een kit voor een tablet- en/of mobielhouder met RAM®-steun verkrijgbaar.

Aan de buitenkant bieden nieuwe opstaptreden eenvoudiger en veiliger toegang, en de herontworpen ruitenwisser aan de voorkant, die voorheen alleen verkrijgbaar was met het lage panoramadak, beslaat een 65% groter oppervlak en is verkrijgbaar op alle versies. Er is ook een nieuwe geïntegreerde, inklapbare houder voor LED-zwaalichten en nieuwe ledzij-/positielichten die het zicht verbeteren.

De Vestrum CVXDrive was het eerste Case IH-model in deze sector waarin de CVXDrive-transmissie werd gecombineerd met het automatisch productiviteitsmanagement (APM) voor een maximale efficiëntie en prestaties. De transmissie en draaicirkel van 4,5 m van de tractor, gericht op middelgrote zuivel- en akkerbouwbedrijven, maken hem ideaal voor werkzaamheden met de voorlader en aftakas, lichte grondbewerking en transportwerkzaamheden.

 

KIJK OP DE WEBSITE VAN CASE IH VOOR MEER INFO