Uitgebreide wijzigingen voor 2024 Farmlift verreikers

De Case IH Farmlift-verreikers zijn geüpdatet en worden op de Agritechnica (12-18 november 2023) gepresenteerd. Ze zijn uitgerust met de 6F/3R PowerDrive-powershift die al op sommige Farmlifts aanwezig is. De nieuwe emblemen op het herziene motorkapontwerp verbeteren het zicht, met name rechts waarmee een lagere zichtlijn gecreëerd is die veilig werken en manoeuvreren bevordert.

Grotere verwerkingscapaciteit

Terwijl de Farmlift 633 (maximale hefcapaciteit/hefhoogte 3,3 t/6 m), 737 (3,7 t/7 m) en 935 (3,5 t/9 m) modellen doorgaan met hun gevestigde hydraulisch systeem van 140 l/min, is er een nieuw 160 l/min hydraulisch systeem met hoog debiet. De l/min-pomp is nu aanwezig op de Farmlift 636 (3,6t/6m) en 742 (4,2t/7m) modellen. Dit zorgt voor een vermindering van 25% in de hef-/daaltijden, wat resulteert in snellere werkcycli en meer materiaal dat per uur en per dag wordt verplaatst.

De handlingcapaciteiten zijn ook verbeterd door de integratie van het EIMA 2022 bekroonde elektrohydraulische zelfnivellerende onderstelsysteem. Deze vervangt de conventionele compensatiecilinder door twee hoeksensoren die realtime positie-informatie aan een ECU leveren. De software van de machine berekent vervolgens onmiddellijk de exacte oliestroombehoefte van de kantelcilinder, waardoor de nauwkeurigheid van de zelfnivellering wordt geoptimaliseerd. Materiaalverliezen en onderhoud worden daardoor geminimaliseerd en de complexiteit wordt verminderd.

 

Nieuwe bedieningsindeling vereenvoudigt de bediening

Verbeterde bedieningselementen verhogen de productiviteit en het comfort door verbeterde ergonomie en gebruiksgemak. Een nieuw 7-inch LCD-kleurenscherm maakt de belangrijkste machinegegevens gemakkelijk af te lezen en maakt het, via een navigatie-encoder, mogelijk belangrijke instellingen en aanpassingen uit te voeren. Alle modellen zijn nu gereed voor AFS Connect en worden geleverd met een eenjarig AFS Connect-telematica abonnement, voor het monitoren van machinegegevens en het verstrekken van waarschuwingen.

Op machines met de nieuwe achteruitkijkcamera kan het LCD-scherm ook beelden weergeven wanneer de achteruitkijkcamera is ingeschakeld. Grenzend aan het scherm waarschuwt een nieuwe LED-gebaseerde lastmomentindicator met stabiel risiconiveau als het maximale laadvermogen nadert en een hydraulische blokkering dreigt.

De nieuwe verstelbare, op de stoel gemonteerde bedieningsarmsteun is voorzien van een geïntegreerd toetsenbord voor gemakkelijke toegang tot de belangrijkste functies, plus een nieuwe joystick met geïntegreerde hydraulische, transmissie- en shuttlebediening. Functies omvatten een Active Bucket Shake/terug naar positie-knop. Via de Farmlift-bedieningsterminal en de joystick kunnen de op- en afstortsnelheid en de schudfrequentie naar wens worden aangepast. Dankzij een nieuwe semi-automatische back-to-position-functie kunnen machinisten twee vooraf bepaalde giekdoelposities instellen voor het heffen/neerlaten, dumpen/bevolken en de cycli voor het uitschuiven/intrekken van de giek.

Een nieuw membraantoetsenbord bevat knoppen op het scherm en nieuwe functies zijn onder meer een verbeterde continue stroomfunctie waarmee het motortoerental of de hulpstroomsnelheid nauwkeurig kan worden aangepast, die vervolgens wordt bediend via een joystickknop om een ​​hulpstuk zoals een roterende borstel aan te drijven. Dankzij een regelknop voor het motortoerental kan een ingesteld motortoerental worden opgeslagen voor het bedienen van een specifiek aanbouwdeel, terwijl een gevoeligheidsknop van de Power Shuttle het mogelijk maakt de acceleratie aan te passen na een richtingsverandering. Er kunnen nog meer knoppen worden geselecteerd om de stuur-, transmissie- en handling-/laad-/wegmodi te beheren.

Andere toetsenbordfuncties zijn onder meer de activering van de achteruitrijcamera, het vrijgeven van de hulpdiensten, het inschakelen van de giekbediening, het ontkoppelen van de transmissie, de reactiviteit van de giek, het activeren van de hulpdiensten aan de achterzijde en het heffen van de giek met gesynchroniseerde uit-/intrekking van de giek. Een automatische motorboostfunctie verhoogt het motortoerental automatisch naar hoog stationair als de lader in de laderfunctie staat en op lage snelheid werkt, terwijl de hydrauliek in werking is en de giek volledig is ingetrokken. De ontkoppeling wordt tijdelijk geactiveerd om het maximale motorvermogen over te brengen naar de hydrauliek en vervolgens losgelaten voor ononderbroken duwen. De Farmlift herkent dat er meer vermogen nodig is en het motortoerental neemt automatisch toe voor sneller laden.

Bedrijfsmodi zijn geschikt voor verschillende taken

Bedrijfsmodi kunnen worden geselecteerd op basis van de taken, om de productiviteit en efficiëntie te maximaliseren. In de transportmodus is de giekhydrauliek uitgeschakeld, soepel schakelen ingeschakeld en tweewielbesturing ingeschakeld, terwijl in de laadmodus snel pendelen en snelle beweging van de giek prioriteit krijgen. In de handlingmodus, geschikt voor precisiebehandelingstoepassingen zoals het lossen van vrachtwagens of het stapelen van balen, worden de standaardinstellingen hervat, voor een soepele pendel- en giekbediening, terwijl de combinatie van gesynchroniseerd automatisch in-/uitschuiven van de giek naast verticaal heffen voor verbeterde cyclustijden zorgt en de bediening vergemakkelijkt.

De bedieningskarakteristieken kunnen worden aangepast aan de taakvereisten en de voorkeur van de machinist, met drie aanpassingsniveaus voor de respons van de pendel, en lage of hoge gevoeligheidskeuzes voor de joystick- en giekrespons: lange, langzame joystickbewegingen voor precisietaken, of korte, snelle bewegingen om het werk te maximaliseren snelheden.

De Farmlift-modellen voor 2024 kunnen nu worden besteld, met levering vanaf begin 2024.