Case IH heeft een nieuw model gepresenteerd als aanvulling op de onlangs bijgewerkte Steiger & Quadtrac AFS Connect-lijn met 778 pk piekvermogen! 

 

De economische, efficiëntie- en milieuvoordelen die één machinist in staat stelt meer te doen met één machine hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe tractor aan de top van het Case IH-assortiment, de Quadtrac 715 AFS Connect met 778 pk/572 kW (piekvermogen). Hij is nu de krachtigste productietractor van Case IH en combineert veel van de beproefde Quadtrac-principes die zich al bijna drie decennia hebben bewezen, met aanzienlijke vooruitgang en belangrijke verschillen met andere modellen in de onlangs uitgebrachte lijn van de herziene 525 – 645 Quadtrac AFS Connect en 475 – 525 Steiger AFS Connect tractoren aan.

“Het principe achter de ontwikkeling van de Quadtrac 715 is niet simpelweg meer vermogen”, zegt Franz Josef Silber, Case IH productmarketingmanager voor tractoren met hoog vermogen en vierwielaandrijving. “Ons doel was om een machine te creëren die voldoet aan de eisen van de grootste landbouwbedrijven in onze regio, om werktuigen met de ideale snelheid te bedienen, een hogere werksnelheid te produceren en ervoor te zorgen dat werkzaamheden op het ideale moment kunnen worden uitgevoerd, zelfs onder zware werkomstandigheden, om het maximale uit de machine te halen. We wilden ook de bodembescherming garanderen via een grotere voetafdruk en minder passages, wat ook een grotere efficiëntie en minimaal verhandeld land betekent.”

 

 

Volle kracht via vier tracks

Het nieuwe 715-model is alleen verkrijgbaar in Quadtrac-formaat met rupsbanden en wordt aangedreven door een primeur in de tractorsector: de nieuwe FPT Cursor 16L TST. De cilinderinhoud is 23% groter dan die van de Cursor 13L TST van de Quadtrac 645 en levert een piekvermogen van 778 pk bij 1.900 tpm en een maximumkoppel van 3.255 Nm bij een laag toerental van 1.400 tpm. Een hoge koppelbeschikbaarheid wordt verzekerd dankzij een tweetraps turbocompressorsysteem met intercooler, dat een snelle belastingrespons garandeert onder zware omstandigheden. Er zijn minder tankstops nodig dankzij de integratie van bredere zadeltanks op het achterframe, die in totaal 1.968 liter diesel bevatten, 11% meer dan bij de Quadtrac 645.

De motor drijft de nieuwste Case IH PowerDrive powershift-transmissie met 16 versnellingen en Automatic Productivity Management (APM) aan. Het is geïntroduceerd op de onlangs gelanceerde Quadtrac AFS Connect-lijn en beschikt over verbeterde kerncomponenten.

Spooreenheden geüpgraded

De nieuwe heavy-duty rupseenheden verschillen aanzienlijk van die op andere Quadtrac-modellen. De rupsen zijn 305 mm langer voor meer grondcontact, verbeterde krachtoverdracht, grotere tractie en minder verdichting. De diameter van het aandrijfwiel is 1.008 mm, een stijging ten opzichte van 910 mm, met vijf rupsnokken die in verbinding staan met het aandrijfwiel in plaats van vier, om het hogere koppel aan te kunnen en de levensduur van de rupsbanden te maximaliseren.

 

 

Een nieuwe look voor een nieuw outputniveau

Uiterlijk onderscheidt de nieuwe Quadtrac 715 zich van zijn stalgenoten door een opvallend nieuw motorkapontwerp. De motorkap, die 31% verder opengezet kan worden voor betere toegang voor onderhoud, wordt geopend en gesloten via een elektrische actuator, bediend via een schakelaar in een afsluitbare kast vlakbij de cabinetrappen. Het beschikt ook over een nieuw verlichtingsontwerp, met nieuwe LED-straatverlichting en werklampen die een vermogen van 25.420 lumen produceren, voor 11% meer verlichtingsvermogen. Deze worden aangevuld met nieuwe op de cabine gemonteerde werklampen die verkrijgbaar zijn in drie pakketten, waarbij het toppakket een extra output van 45.600 lumen levert met een dekking van 360 graden.

Kan overweg met de grootste werktuigen

Een trekhaak van categorie 5 komt volledig overeen met de capaciteit van de nieuwe tractor voor het hanteren van werktuigen, terwijl de optionele driepuntshefinrichting van categorie 4, zoals onlangs geïntroduceerd op andere nieuwe Quadtrac-modellen, 10.092 kg heft en vanaf het begin is ontworpen om te passen bij de capaciteiten van de Quadtrac. 715. Er worden maximaal acht regelventielen geleverd door een SmartTorque hydraulische pomp met dubbel debiet van 216 l/min of een optionele 428 l/min SmartTorque hydraulische pomp.

 

Cabineverbeteringen om werkdagen gemakkelijker te maken

Van buitenaf wordt de cabine veilig en gemakkelijk bereikt via roterende treden in trapstijl, terwijl een comfortabele rit wordt verzekerd door de vierpuntscabinevering. De vernieuwde verlichting zorgt voor een nieuw uiterlijk en meer rendement, terwijl andere praktische nieuwe kenmerken onder meer handgrepen rond het dak zijn om het veilig schoonmaken van ramen te vergemakkelijken en een nieuwe voorruitwisser die het totale veegoppervlak vergroot.

Intern zijn er nieuwe opbergruimtes, terwijl een nieuwe hemelbekleding nieuwe LED-verlichting bevat en de luidsprekeruitvoer van het opgewaardeerde geluidssysteem verbetert. Een geïntegreerd railsysteem in de rechter hemelbekleding en A-stijl zorgt voor een eenvoudige monitorbevestiging. Indien nodig kan er een tweede AFS Pro 1200-terminal worden geïnstalleerd, voor AFS AccuGuide-besturing en AccuTurn Pro-kopakkerbeheer, ISOBUS-werktuigbeheer, begeleiding en meer. AFS Connect-technologie maakt het vastleggen van voertuig- en agronomische gegevens mogelijk, inclusief tweerichtingsoverdracht tussen de tractor en het myCaseIH online portaal, terwijl ook machinebewaking/ondersteuning op afstand door eigenaren en, met toestemming, dealers mogelijk is.

De eerste Europese publieke bezichtiging van de Quadtrac 715 zal plaatsvinden op Agritechnica in november 2023 in Hannover, Duitsland.

MEER INFO OP DE WEBSITE VAN CASE IH