Eind maart was de RAI in Amsterdam drie dagen lang het decor van een spannende finale van Skills Heroes. MBO studenten die hier als finalisten uit de bus kwamen verdienden een toegangsticket voor de World Skills, straks in augustus, in de Russische stad Kazan. Na een reeks spannende opdrachten werd onze collega Peter van Andel als winnaar bekroond met een gouden medaille in de categorie Mobiele Werktuigen.

Hoe verging het Peter tijdens deze vak wedstrijden?
Zenuwachtig? ‘Nee, eigenlijk niet. Je hebt in drie dagen zeven opdrachten te doen en concentreert je daarop. Voor het grootste deel waren het voor mij bekende tractoren, maar als dat niet het geval was, was de opdracht toch wel goed uit te voeren. We hadden een leuk team en ik heb me drie dagen lang goed vermaakt, een hele leuke ervaring vond ik het’, zo licht Peter toe.
En, ga je straks naar Kazan? ‘Natuurlijk! Ik heb het er met m’n collega’s bij Hamoen LMB over gehad en zij vinden het net zo leuk als ik. Dus bereid ik me voor op de deelname aan de World Skills. Ik kijk er enorm naar uit!’

World Skills van 22 – 27 augustus in Rusland
De Skills-kampioenen kwalificeerden zich voor deelname aan de WorldSkills, het WK voor beroepen dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kazan. Zij maken deel uit van 1500 jongeren in de leeftijd tot 25 jaar die gaan strijden tegen vakgenoten uit ruim 60 landen.
We wensen Peter veel succes toe met de voorbereidingen voor de World Skills in Kazan!