DE NIEUWE 6340 TERRUS CVT BRENGT HET VLAGGENSCHIP STEYR®-TRACTORASSORTIMENT NAAR HET VOLGENDE VERMOGENSNIVEAU

Steyr en Case IH hebben een nieuw vlaggenschipmodel gepresenteerd, de nieuwe 6340 Terrus CVT en de Optum 340 CVXDrive AFS Connect.
De nieuwe 6340 Terrus CVT is de kop van een herziene set van drie Terrus CVT-modellen en is nu niet alleen de grootste tractor in het STEYR-assortiment, maar ook de grootste STEYR-tractor ooit gemaakt.

De nieuwe 6340 Terrus CVT wordt, net als andere Terrus CVT-modellen, vervaardigd in de STEYR-fabriek in St. Valentin, Oostenrijk, en maakt gebruik van het nieuwe nummeringsysteem dat in andere STEYR-series is geïntroduceerd, waarbij de laatste drie cijfers het altijd beschikbare maximale vermogen van de tractor zonder boost beschrijven. , in plaats van het nominale vermogen zoals voorheen. De nieuwe Terrus CVT-reeks omvat de 6290 Terrus CVT, 6315 Terrus CVT en de 6340 Terrus CVT.

Ze worden allemaal aangedreven door een FPT NEF-motor van 6,7 l die, in de nieuwe 6340 Terrus CVT, 9% meer vermogen levert in vergelijking met de 6300 Terrus CVT die voorheen aan de leiding stond in het assortiment. Met de 6340 Terrus CVT is deze 340 pk een ongestoord vermogen dat onder alle omstandigheden beschikbaar is. Het maximumkoppel bedraagt ​​1.398 Nm bij 1.400 tpm. Ondanks zijn extra vermogen weegt de 6340 Terrus CVT – die is voorzien van een nieuw extern motorblaasfilter dat de onderhoudstijd helpt minimaliseren – hetzelfde als andere Terrus CVT-modellen, namelijk 11.530 kg zonder ballast, met een totaal toelaatbaar gewicht van 16.800 kg. Het maximale hefvermogen achteraan bedraagt ​​11.058 kg, terwijl het standaard/optionele hydraulische debiet 165/220 l/min bedraagt.

Alle STEYR Terrus CVT-modellen zijn verkrijgbaar met Evolution- of Excellence-pakketten. Beide bieden uitgebreide specificaties, waaronder de Infomat 1200-touchscreenterminal, terwijl het Excellence-pakket extra functies toevoegt, variërend van Power Beyond tot premiumluidsprekers. De standaard ISOBUS Klasse 3-configuratie kan worden geüpgraded naar Tractor Implement Management (TIM), het nieuwste communicatieprotocol tussen tractor en werktuig, waarmee gegevens van en naar het werktuig kunnen worden overgedragen om de productiviteit te verbeteren.

De verbeterde STEYR CVT-transmissie in de nieuwe 6340 Terrus CVT beschikt over upgrades van een aantal belangrijke elementen, waaronder de hydrostatische eenheid, besturingssoftware, aandrijflijncomponenten, achterdifferentieel en de achteraftakas. Deze verbeteringen zijn aangebracht om de prestaties, productiviteit en efficiëntie van de componenten te verbeteren zonder de duurzaamheid en betrouwbaarheid in gevaar te brengen. Ze worden aangevuld met het S-Brake-systeem van STEYR. Telkens wanneer de bestuurder een snelheidsverlaging vraagt, hetzij via de Multicontroller, hetzij door het rijpedaal los te laten, wordt de benodigde vertragingskracht geschat door de doelsnelheid van het voertuig te vergelijken met de werkelijke snelheid, en wordt de toegepaste remkracht aangepast met een meting van het ingangskoppel van de transmissie, gebaseerd op de vliegwielkoppelsensor en de gegevens van de motorregeleenheid.

 

 

Beschermd door S-TECH Protect

Standaard op de nieuwe STEYR 6340 Terrus CVT en de rest van het assortiment is S-TECH Protect, waarin de premium werkplaats-, veld- en externe diensten van STEYR zijn gegroepeerd om maximale uptime te garanderen. Het is een allesomvattend pakket dat bijdraagt ​​aan de driejarige verlengde garantie van STEYR door de connectiviteit, de veiligheid en de kostenbeheersing te verbeteren, en is ontworpen om de zorgen van klanten over onverwachte reparatiekosten of downtime weg te nemen. Naast de drie jaar officiële verlengde fabrieksgarantie minimaliseert S-TECH Protect de eigendomskosten en beschermt het de investering van de klant volledig.

Realtimediensten: S-TECH Connect

Standaard bij STEYR Terrus CVT-tractoren is S-TECH Connect, dat realtime services, diagnosetools op afstand, 24/7 Premium Service, een professionele jaarlijkse inspectie en gratis training voor eigenaars/bestuurders biedt, om klanten te helpen het beste uit hun tractor te halen. Ze worden ook geleverd met een STEYR-prestatiecontrole van drie jaar (afhankelijk van de markt) om de geschiktheid voor het komende seizoen te garanderen, voor maximale efficiëntie en inzetbaarheid. Door STEYR opgeleide technici voeren deze controles uit bij STEYR-dealers volgens de richtlijnen van de fabrikant die alle kritieke tractorgebieden bestrijken.

Vijf jaar S-FLEET PLUS-telematica

STEYR Terrus CVT-tractoren worden geleverd met een vijfjarig S-FLEET PLUS-telematicaabonnement, waarmee gebruikers precisielandbouwgegevens die tijdens werkzaamheden zijn verzameld, kunnen bekijken, bewerken, beheren, analyseren en gebruiken. Eigenaren kunnen tractorvloten beheren, de locatie van elke tractor monitoren, de logistiek coördineren, het onderhoud optimaliseren en just-in-time tanken mogelijk maken, waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd. De telematicafuncties van het systeem bieden ook proactieve ondersteuning bij pech, hulp op afstand voor klanten, onderhoudsherinneringen en rapporten over de machinegeschiedenis.

Meer info?
We vertellen u graag meer over de nieuwste ontwikkelingen!

Kom langs of contacteer één van onze vertegenwoordigers.

Ook kunt u meer informatie vinden op het websites van
Steyr (nieuwe Terrus)
Case IH (nieuwe Optum)