STEYR® PLUS KEERT TERUG ALS OPVOLGING VAN DE KOMPAKT-SERIE: NIEUWE UTILITY-TRACTOREN MET VEEL BIJGEWERKTE FUNCTIES

De legendarische naam Plus maakt een comeback in het STEYR®-tractorgamma, met de preview van een nieuwe vijf-sterke serie STEYR Plus-modellen van 80-120 pk die de Kompakt-serie van het merk zullen opvolgen. Omdat het kleine tractorsegment het grootste marktvolume in Europa vertegenwoordigt, brengt de nieuwe STEYR Plus de nieuwste technologie in de sector binnen een compact pakket dat duidelijk herkenbaar is aan de opvallende nieuwe motorkapstijl met geïntegreerde weg- en werkverlichting.

Aangedreven door FPT F5 3,6-liter viercilindermotoren met turbocompressor, intercooler en commonrail-brandstofinjectie, en voorzien van FPT’s Hi-eSCR2 compacte emissietechnologie om te voldoen aan de Stage V-emissievoorschriften, produceren de nieuwe tractoren een koppel tot 506 Nm (op de grootste model) en hebben een brandstof/DEF-capaciteit van 128,8/9,6 liter. De Steyr Plus-transmissie is een 40 km/u 24F/24R met twee versnellingen powershift en elektrohydraulische powershuttle en is verkrijgbaar met extra kruipversnellingen. De trekkers uit de Plus-serie profiteren ook van een rem-naar-koppeling-functie waarmee de aandrijving met één voet kan worden uitgeschakeld en kan worden geremd, bijvoorbeeld op een kruispunt of bij het werken met een lader. Voor de Plus-serie is een volledig assortiment STEYR-laders beschikbaar, die kunnen worden besteld met een compleet laderpakket.

Capaciteit uitgebreid op meerdere gebieden

De prestaties worden verder verbeterd door een toename van 25% in het maximale hydraulische pompvermogen van 64 l/min naar 80 l/min en een stijging van 13,5% in het hefvermogen van de achterhef, van 4.400 kg naar 5.000 kg, terwijl ook aan de achterkant een nieuwe automatische pick-up met hydraulische push-back voor maximaal zicht. Het toegestane bruto voertuiggewicht is verhoogd van 6.500 kg naar 7.000 kg, en de nieuwe STEYR Plus-tractoren zijn verkrijgbaar met een grotere maximale achterbandmaat van 420/85 R38, voor meer tractie en flotatie, en een bodemvrijheid van 480 mm. Afhankelijk van de waarschijnlijke eisen aan de frontuitrusting/lader, is er keuze uit voorassen: standaard klasse 1.0 met verbeterde besturing en op de as gemonteerde fronthef of een nieuwe optionele klasse 1.5 HD die extra breedte en laadvermogen biedt.

 

Cabine-updates verhogen het comfort voor de bestuurder

In de herziene cabine zijn de STEYR Plus-tractoren voorzien van nieuwe schakelapparatuur en een nieuw digitaal instrumentenpaneel dat de belangrijkste bedrijfsgegevens duidelijk weergeeft en ervoor zorgt dat informatie gemakkelijk kan worden gecontroleerd. De cabine-elektronica wordt ondersteund door een nieuwe elektronische architectuur die precisie met robuustheid combineert. Het comfort wordt verzekerd door de mechanische cabinevering die de stoelvering aanvult en ervoor zorgt dat de bestuurder wordt opgevangen tegen schokken die op ruw terrein en versleten wegen op de tractor worden overgebracht. Een nieuwe uitlaat met U-profiel zorgt voor onbelemmerd zicht naar voren.

 

Klanten voor kleinere tractoren zoeken naar precisietechnologie

“Een van de belangrijkste punten uit de feedback van klanten die we kregen bij het plannen van deze nieuwe serie was dat precisietechnologie steeds belangrijker wordt aan deze kant van het vermogensbereik, zowel in landbouw- als gemeentelijke toepassingen”, zegt Ross Macdonald, productmanager voor STEYR-utiliteitstrekkers. “Als reactie daarop hebben we de nieuwe Plus-serie ontwikkeld met de mogelijkheid om te worden voorzien van technologie, waaronder S-Connect-telematica en S-Tech automatische begeleiding met automatische besturing. Als gevolg hiervan kunnen deze tractoren, of deze nu de enige eenheden binnen een bedrijf vormen of kleinere machines in een groter wagenpark zijn, profiteren van dezelfde technologie die beschikbaar is op grotere modellen, voor volledige efficiëntie in het veld, het minimaliseren van vermoeidheid van de machinist en het leveren van nauwkeurige gegevens. dat helpt bij het nemen van zakelijke beslissingen.”

 


GENOMINEERD VOOR BOERDERIJMACHINE 2024

De nieuwe serie STEYR® Plus-tractoren staat op de shortlist van de nominaties voor de Farm Machine 2024-prijs, een wedstrijd waarin de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe landbouwmachines door een panel van tien internationale juryleden uit de landbouwmedia onder de loep worden genomen op de productiviteitsvoordelen die ze potentiële eigenaren bieden. . De STEYR Plus-serie is finalist in de categorie Compact Tractors, een van de twaalf machinesectoren waarin fabrikanten hun nieuwe machineontwikkelingen ter overweging kunnen voordragen. De winnaars worden op 14 november bekendgemaakt tijdens Agritechnica 2023 in Hannover.

De volledige beschikbaarheid van de STEYR Plus-tractoren op alle Europese markten begint in de tweede helft van 2024.