Nieuw topmodel met 280 pk voor gebruikers die meer vermogen zonder meer gewicht zoeken / Nieuwe ultrastille cabine met geluidsniveau van 66 dB / Interieur biedt 8% meer ruimte en verbeterde materialen / Meer comfort van geavanceerd ophangingssysteem dat vooras, cabine en demping achterhef koppelt

​​​​​​​​​​​​​​​​“Onze belangrijkste tractor met lange wielbasis van de afgelopen 15 jaar” is hoe STEYR de vooruitblik beschrijft van een nieuw Absolut CVT-tractormodel, de 6280 met 280 pk. Hoewel de cabine de ontwikkeling is die het meest opvalt, introduceert de tractor ook enorm veel interne wijzigingen die zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen, de eigendomskosten te verlagen, de geluidsniveaus te minimaliseren en de betrouwbaarheid te maximaliseren, aldus Steyr”.

Nieuw topmodel introduceert nieuwe modelnummering

De nieuwe 6280 Absolut CVT wordt gekenmerkt door de vernieuwde STEYR-vormgeving met krachtige nieuwe ledlampen voor nauwkeurigere, veiligere en minder vermoeiende werkzaamheden in het donker. Hij markeert ook de introductie van een nieuwe modelnummering voor de Absolut CVT-serie, waardoor de prestaties van elk model gemakkelijker kunnen worden geïdentificeerd, doordat de laatste drie cijfers het maximale vermogen zonder boost vertegenwoordigen. De 6280 met 280 pk en een optimale verhouding van vermogen tot gewicht, wat ideaal is voor degenen die meer vermogen zonder extra gewicht in een compact chassis zoeken, verhoogt de efficiëntie doordat hogere dagelijkse werksnelheden kunnen worden behaald.

Meer comfort in de STEYR-cabine

De nieuwe cabine, met een interieur met eersteklas, zachte materialen in autostijl, voor een luxueus gevoel, biedt 8% meer binnenruimte dan zijn voorganger, en biedt de bestuurder een ruimere en comfortabelere omgeving. Het geluidsniveau in de cabine is teruggebracht tot een toonaangevende 66 dB, waarmee een nieuwe norm in dit vermogenssegment wordt bepaald en wat helpt de bestuurdersmoeheid tot een minimum te beperken. Een stoel met hoge specificatie bevat ingebouwde zijdelingse vering, koeling en verwarming, plus een draaiende rugleuning om in de stoel te kunnen draaien. Dankzij het ruimere interieur kon er meer opbergruimte worden gecreëerd, inclusief ingebouwde koelbak onder de passagiersstoel, waar een lunchbox en een paar tweeliterflessen in kunnen worden bewaard. Een nieuw, onder druk werkend klimaatregelingspakket bevat meer ventilatieopeningen voor een betere luchtverdeling, ondersteund door een automatische zoneregeling. Het comfort wordt verder verbeterd door een nieuwe optionele geavanceerde voertuigophanging, die de voorasophanging, de cabineophanging en de demping van de achterhef synchroniseert om zo min mogelijk schokken over te dragen.
Verdere verbeteringen van het cabine-interieur omvatten een nieuw tablettype display in de A-stijl met een unieke STEYR-interface. Het nieuwe display bevat glasheldere figuren en symbolen die op een eenvoudig te begrijpen en logische manier zijn ingedeeld, en die beter zicht op de belangrijkste bedrijfsgegevens en aanpasbare instellingen van de tractor bieden.

Verbeterde connectiviteit

Net als voor zijn stalgenoten in de Terrus CVT-serie betekent de S-Fleet-telematica dat gegevens met een nieuwe 6280 Absolut CVT niet handmatig of via USB hoeven te worden opgenomen/overgedragen. De opgenomen gegevens van tractor en werktuig zijn toegankelijk op de pc van het landbouwbedrijf via het webportaal MySTEYR.com of de mobiele app S-Fleet op het smart device van de manager/eigenaar. Bovendien is de locatie van de machine zichtbaar en kunnen de prestatie-indicatoren worden gecontroleerd, om bijvoorbeeld de logistiek van tankbeurten te plannen. Een tweeweg-gegevensoverdracht betekent dat gegevens en instructies, zoals veldkaarten ook naar de tractor gestuurd kunnen worden van een smart device of pc.

Als de eigenaar ervoor kiest toestemming te verlenen, kan hun dealer van STEYR ook tractoren in de gaten houden die uitgerust zijn met S-Fleet. Daardoor kan de dealer bijvoorbeeld vroege waarschuwingstekens van storingen ontdekken en servicetoegang op afstand leveren, dankzij S-Fleet-ondersteuning op afstand. Met deze functie kunnen dealers, indien nodig, zelfs software-upgrades vanop afstand leveren. Bovendien kunnen ze de bestuurder in de cabine ondersteunen via de S-Fleet Remote View, die altijd en overal direct verbinding maakt met het Infomat 1200-scherm.

De 6280 Absolut CVT introduceert ook voor he​t eerst op een STEYR-tractor het Tractor Implement Management- (TIM-) protocol. Dit verbetert zowel de connectiviteit als de communicatie tussen tractor en werktuig.

Handiger voor lange werkdagen

Elders op de tractor bevat de STEYR 6280 Absolut CVT nieuwe eigenschappen om het gemak op meerdere vlakken te verbeteren. Een grotere brandstoftank met 15% meer inhoud betekent minder stilstandtijd om te tanken. De brandstoftank is ook voorzien van handige, geïntegreerde ruimte voor een gereedschapskist of ander materiaal. Bijkomend is ook een watertank in deze ruimte voorzien.

Ontwikkelingen van CVT-transmissie verbeteren rijgedrag

De 6280 Absolut CVT introduceert aanpasbare instellingen van de CVT-transmissie, waarmee de bestuurder instellingen kan aanpassen, opslaan en oproepen, naargelang voorkeur en vereisten van de toepassing. Het instellingensysteem is uniek voor de Absolut CVT en is in samenwerking met klanten ontwikkeld met een speciale focus op een verbeterd acceleratie-/deceleratiegedrag, een betere shuttle-respons en een grotere gevoeligheid voor zowel rijpedaal als Multicontroller, waarvan de positiedetectie ook is verbeterd. De cruisecontrol kan nu worden geannuleerd via een nieuw rijpedaal dat een betere precisie en controle biedt.

Meer bandenopties

De STEYR 6280 Absolut CVT introduceert ook nieuwe bandenopties, met de mogelijkheid om achterbanden met een maximale diameter van 2,05 m te monteren, zoals 710/70 R42-banden. Deze 15% grotere voetafdruk vergroot zowel de tractie als de flotatie, en zorgt voor een volledige ondersteuning van de draagcapaciteit, zonder in te leveren aan wendbaarheid.

“Met ontwikkelingen zoals een nieuwe cabine met een ruimer interieur en lagere geluidsniveaus, plus aanpasbare CVT-instellingen en nieuwe bandenopties, is de nieuwe STEYR 6280 Absolut CVT ons antwoord op de vraag van landbouwers naar meer vermogen, efficiëntie, gemak en comfort”, aldus Darragh Mullin, Product Marketing Manager voor STEYR Absolut CVT-tractoren.

“De grotere efficiëntie en capaciteiten die deze functies de tractor en bestuurder bieden, vertegenwoordigen ons inziens onze belangrijkste ontwikkeling in STEYR-tractoren met lange wielbasis en hoog vermogen in meer dan een decennium.” ​

 

KIJK OP WEBSITE VAN STEYR VOOR MEER INFO