Case IH introduceert zijn nieuwe Puma 260 CVXDrive, de krachtigste en meest geavanceerde Puma ooit. Hij biedt comfort en connectiviteit, gecombineerd met handling, vermogensafgifte en brandstofzuinigheid, en omvat styling en een reeks geavanceerde technologieën die helpen om efficiënter, productiever en winstgevender te werken.

Puma levert een optimale mix van betrouwbaarheid, kracht en zuinigheid en is sinds de lancering in 2008 een wereldwijd succesverhaal geworden voor Case IH. Als het ultieme model in deze populaire reeks biedt de 260 CVXDrive een unieke combinatie van boerderij, wagenpark en data beheermogelijkheden, die alleen verkrijgbaar zijn bij Case IH en worden bediend vanuit de grotere, comfortabelere Puma-cabine van de tractor. De nieuwe tractor is ontworpen in samenwerking met akkerbouwers en loonwerkers en levert hogere niveaus van vermogen, prestaties en productiviteit, met lagere bedrijfskosten en meer inzetbaarheid dankzij lange onderhoudsintervallen en proactieve connected services.

De kern van dit nieuwe vlaggenschipmodel is het Case IH AFS Connect-systeem, dat bestaat uit de AFS Pro 1200-touchscreenmonitor, het AFS Vision Pro-besturingssysteem en de AFS Vector Pro-ontvanger. Hiermee kan de bestuurder het tractorbeheer en de functionaliteit voor precisielandbouw configureren volgens zijn specifieke vereisten. Eigenaren en managers van boerderijen kunnen op elk moment boerderij-, wagenpark- en managementgegevens beheren en optimaliseren vanaf een desktop-pc of mobiel apparaat, terwijl uitgebreide mogelijkheden op afstand onder meer het delen van schermen omvatten. AFS AccuGuide automatische geleiding en AFS AccuTurn Pro geautomatiseerde kopakkermanagementtechnologie verhogen het gemak en de productiviteit verder, met een nauwkeurigheid tot 1,5 cm met RTK+.

Christian Huber, Case IH Global Tractor Product Marketing Manager, zegt: “Dit is de krachtigste, technologisch meest geavanceerde Puma ooit. Naast het leveren van 11% meer vermogen, bevat hij substantiële verbeteringen die de productiviteit verhogen, zorgen voor een stillere, meer verfijnde bedieningservaring en lagere eigendomskosten.


Moderne technologie

Het vermogen wordt geleverd door een zuinige FPT NEF zescilindermotor met een vermogen van 260 pk en een maximaal vermogen zonder boost van 280 pk. Met Engine Power Management stijgt dit cijfer tot 302 pk voor aftakas-, hydraulische en transporttoepassingen.

Stiller en efficiënter, de nieuwe CVXDrive continu variabele transmissie maakt het mogelijk om 50 km/u te bereiken bij slechts 1.550 tpm voor een optimaal brandstofverbruik. De productiviteit wordt verder verbeterd door aanpasbare instellingen voor de continu variabele CVXDrive-transmissie, het gepatenteerde Advanced Trailer Braking-systeem dat tractor en trailer stabiliseert, en tot 24 krachtige LED-lampen voor beter zicht ‘s nachts.

De Puma 260 CVXDrive is uitgerust met grotere en sterkere voor- en achterassen. De optionele 710/70 R42-achterbanden met een diameter van 2,05 m vergroten de voetafdruk met maximaal 18%, waardoor de tractie en het laadvermogen worden gemaximaliseerd en de bodemverdichting wordt geminimaliseerd. Ideaal voor klanten die een hoog vermogen nodig hebben, maar geen grotere, zwaardere tractor nodig hebben. Hij is uitgerust met een achterhef die 10.468 kg kan heffen en een hydraulisch systeem met een debiet tot 170 l/min. Dit alles binnen dezelfde compacte afmetingen als de huidige Puma.

 


Stilste Puma-cabine ooit

Als het op comfort aankomt, zet deze nieuwe tractor een nieuwe standaard voor Puma, met meer ruimte, meer opbergruimte en beter zicht. Het maximale geluidsniveau in de cabine is slechts 66 dB(A), vergelijkbaar met dat van een luxe auto, wat hem zeer comfortabel maakt.

De semi-actieve hydropneumatische cabinevering isoleert de bestuurder van voertuigbewegingen en kan worden aangepast aan individuele voorkeuren of veranderend terrein, wat een uitstekende rijkwaliteit en optimaal comfort oplevert. Het optionele Case IH Advanced Vehicle Suspension (AVS)-systeem tilt dit naar een ander niveau door de integratie van de semi-actieve cabinevering, achterhefinrichting en voorasvering, geavanceerde software die reageert op veranderende oppervlakken voor een nog soepelere rit.

De cabine biedt de machinist een panoramisch uitzicht vanuit zijn ultramoderne mobiele kantoor en heeft bredere treden voor gemakkelijker en veiliger in- en uitstappen, handig geplaatste handgrepen, nieuwe spatborden die het zicht opzij verbeteren en een ruitenwisser met maximaal 240° dekking. De brandstoftank met een inhoud van 460 liter is 15% groter, wat tot drie uur meer werktijd oplevert voordat de tank opnieuw moet worden gevuld. Het bevat ook een geïntegreerde opbergruimte voor een gereedschapskist en andere essentiële serviceartikelen, zodat deze niet naar binnen hoeven te worden gedragen. Een geïntegreerde schoonwatertank stelt de operator in staat om zijn handen te wassen, wat de hygiëne en veiligheid aanzienlijk verbetert bij het werken met apparatuur zoals sproeiers.

Binnenin biedt een groot aantal functionele en handige functies een sleutelhanger die sleutelloze bediening mogelijk maakt in combinatie met de startknop van de motor, een subwoofer om de geluidskwaliteit van het stereosysteem te optimaliseren, extra ruimte voor persoonlijke bezittingen, plus een geïntegreerde koelbox om eten en drinken te bewaren. dranken koel en vers. Een eersteklas leren stoel met actieve vering is optioneel.

KIJK OP DE WEBSITE VAN CASE IH VOOR MEER INFO