De Multi- en Kompakt-series, de bestverkochte tractoren in de STEYR©-serie en een van de meest veelzijdige modellen in de lijn van het merk, zijn nu uitgerust met een nieuwe 3,6-litermotor, met nieuwontwikkelde, geavanceerde Fase V-emissietechnologie, die meer vermogen en koppel levert.

Nieuwe motor voor de Multi

De Multi-serie van drie modellen met 100-120 pk, goed gevestigd als algemene allrounder en specialist in landbouw in berggebieden, met kenmerken uiteenlopend van een 32×32-transmissie met automatische groepenschakeling tot een laag zwaartepunt, plus het kwaliteitskenmerk “Gemaakt in Oostenrijk” van STEYR, wordt nu aangedreven door een nieuwe 3,6-liter FPT F5 4-cilindermotor. Deze motor biedt de voordelen van common-rail brandstofinspuiting, vier kleppen per cilinder, in plaats van twee op de vorige modellen, en een grotere cilinderinhoud dan de voorbijgestreefde Fase IV 3,4-litermotor. Ondanks het toegenomen vermogen, is de omvang van de motor of het koelsysteem niet veranderd, waardoor deze tractoren hun compacte formaat behouden.


Verder bevat de nieuwe nabehandelingstechnologie een dieseloxidatiekatalysator, een onderhoudsvrij dieseldeeltjesfilter en selectieve katalytische reductie in een enkele unit onder de motorkap, voor uitstekend zicht en wendbaarheid. De 4100 Multi- en 4110 Multi-modellen hebben iets meer motorvermogen gekregen en alle nieuwe modellen bieden 5% meer koppel voor betere prestaties. Het maximumkoppel wordt nu behaald bij 1.300 tpm in plaats van 1.500 tpm, voor een nog betere brandstofefficiëntie.

Bovendien kunnen Multi-tractoren worden uitgerust met de befaamde elektronische fronthefregeling van STEYR met/zonder frontaftakas, terwijl met de mechanische regelventielen achter elektroproportionele regelventielen in het midden verkrijgbaar zijn. Alle modellen zijn nu uitgerust met luxueuze cabinekenmerken vergelijkbaar met die van hun grotere broers, inclusief vloerbedekking en leren stuurwiel, en volgen dezelfde stijl als andere nieuwe STEYR-tractoren. Voor beter zicht en veiligheid zijn twee extra led-werklampen op de achterste cabinestijlen aangebracht, en zijn zowel hydraulische als pneumatische aanhangerremmen aangebracht voor een betere remwerking.

 

Geüpgrade Kompakt-serie

De STEYR Kompakt-serie van vijf modellen met 80-120 pk, ontworpen om licht, wendbaar en flexibel te zijn en toch veel van de voordelen van grotere tractoren te bieden, voldoen nu ook aan de specificaties van Fase V, dankzij dezelfde nieuwe FPT F5 3,6-litermotor die nu ook in de Multi wordt gebruikt. Het motorvermogen is vergroot en de koppelniveaus zijn tot 10% hoger, afhankelijk van het model, met een maximumkoppel dat, nogmaals, bij een brandstofbesparend laag motortoerental van 1.300 tpm wordt behaald. Net als de Multi-tractoren, geniet de Kompakt-serie nu van de voordelen van een onderhoudsvrij dieseldeeltjesfilter en selectieve katalytische reductie in een enkel compact pakket onder de motorkap, voor uitstekend zicht en wendbaarheid. De onderhoudbaarheid is ook verbeterd, met brandstof- en oliefilters die vanaf de zijkant van de tractor bereikbaar zijn.