Magnum AFS Connect: het volgende niveau in gegevensbewaking en -beheer – en nieuwe standaarden voor cabinecomfort.

Iets meer dan drie decennia geleden werd hij voor boeren over de hele wereld onthuld, inmiddels zijn er wereldwijd ruim 150.000 eenheden van aan het werk gezet, Case IH introduceerde onlangs de nieuwste uitvoering van haar conventionele toptractor, de Magnum AFS Connect. Hoewel aan de buitenkant een aantal duidelijke veranderingen zijn aangebracht, zoals een hoog portier en een nieuwe stijl en verlichting, bevinden een aantal van de belangrijkste upgrades zich in de cabine en de tractor zelf en leiden deze veranderingen samen tot de nieuwe Magnum AFS Connect en een machine die de bestuurder en eigenaar helpt de werkzaamheden op de boerderij met nieuwe precisieniveaus te beheren.

Vier modellen
De serie voor de Europese markt omvat vier modellen, de Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 en Magnum 400, met respectievelijke vermogens van 351, 382, 409 en 435 pk. De Magnum 400 is beschikbaar met de 21/5 PowerDrive transmissie, 40 en 50km/u bij verlaagd motortoerental. Alle modellen zijn uitgerust met een 8,7-liter FPT Industrial Cursor 9 6-cilindermotor met turbocompressor en intercooler en de nieuwste FPT Hi-eSCR2-technologie om te voldoen aan de Europese emissiewetgeving van Fase V.

AFS Connect: naadloze, directe overdracht en opslag van gegevens van alle tractorgebieden
In het hart van de nieuwe Magnum-modellen ligt de erkenning van het belang van gegevens voor hedendaagse boeren. Dat betekent niet alleen bedrijfsgegevens, zoals de locatie van hun machines, hoe deze presteren en wat ze vereisen in de vorm van voorraden zoals brandstof, maar ook gegevens als veldregisters, zoals bewerkte oppervlakte en afgiftehoeveelheden. Al deze gegevens kunnen nu veilig in realtime tijdens het rijden worden opgeslagen en overgedragen met de AFS Connect-telematica in de nieuwe Magnum-modellen. Daardoor kunnen eigenaren en bestuurders met de nieuwe tractoren gegevens aanpassen, beheren, bewaken en overdragen zoals ze willen.

AFS Connect is gebaseerd op de beproefde precisietechnologie Advanced Farming Systems (AFS) van Case IH, maar neemt dit nog een stap verder met nieuwe hard- en software, inclusief een nieuw display, besturingssysteem, ontvanger en compleet herontworpen hardwareomgeving, waarmee vanop afstand het display kan worden bekeken en ondersteuning kan worden geboden, en nog veel meer. De nieuwe technologie is ondergebracht in een geheel nieuwontworpen cabine-interieur, voorzien van nieuwe bedieningsmogelijkheden en displays.

Drie belangrijke onderdelen in hart van nieuwe technologie
Drie essentiële onderdelen werken samen om de AFS Connect-specificatie van de nieuwe Magnum-serie te creëren: de AFS Pro 1200-terminal voor het bestuurdersdisplay, het AFS Vision Pro-besturingssysteem en de AFS Vector Pro-satellietontvanger. Met deze elementen kunnen gebruikers het tractorbeheer en de precisielandbouw naar wens afstellen.

Het nieuwe AFS Pro 1200-display gebruikt het vertrouwde AFS Vision Pro-besturingssysteem dat naar wens kan worden ingesteld. Dankzij de touchscreenwerking in combinatie met de voorgeprogrammeerde sneltoetsen kunnen bepaalde functies gemakkelijker tijdens het rijden worden geopend.

De drie AFS Connect-elementen werken samen voor een vlotte communicatie tussen tractoreigenaar, bestuurder en, met toestemming van de eigenaar, derden, zoals hun dealer en bijvoorbeeld de agronoom van de boerderij. Doordat het display op afstand kan worden weergegeven, kunnen dealers helpen operationele problemen in realtime op te lossen, terwijl de tweewegs gegevensoverdracht betekent dat bijvoorbeeld een voorschriftkaart met variabele afgifte draadloos naar de tractor kan worden gestuurd voor de afgifte van zaden of kunstmest. Dit bespaart allemaal tijd, geld en risico’s door de noodzaak van een persoonlijke, handmatige gegevensoverdracht of een overdracht via USB-stick te elimineren.

Nieuwe look draait om meer dan alleen stijl
Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe stijl die de Magnum met AFS Connect-technologie heeft gekregen, is het ontwerp van de voorkant dat doet denken aan het autonome conceptvoertuig van Case IH. De nieuwe grille kan worden besteld met optionele ledkoplampen die, in combinatie met de nieuwe in de cabine gemonteerde 360 graden werklampen met uitstapvertraging, de verlichting verzorgt met een vermogen van ruim 35.000 lumen. De neus van de tractor is een van de plekken waar een optionele camera kan worden gemonteerd, voor beter zicht op het werktuig aan de voorkant en meer veiligheid op de weg. In totaal kunnen vier camera invoeren worden bekeken op het AFS Pro 1200-display, met standaard twee camera’s op de luxe cabine. Tot de overige cabineopties behoren de bandenspanningsbewakingssensoren en een hydraulisch semi-actief cabineveringssysteem.