Afgelopen jaar was een seizoen dat we niet snel zullen vergeten. De extreme droogte heeft voor veel schade aan het grasland gezorgd. Na de droogte hebben onkruiden en slechte grassen, zoals ruwbeemd, de ruimte gekregen. In aanloop naar het nieuwe seizoen verdient het grasland extra aandacht.

Doorzaaien is een kosten-effectieve manier van grasland verjonging. Vredo doorzaaimachines in combinatie met de Evers fronteggen bieden hierin de perfecte oplossing. De Vredo doorzaaiers zorgen voor een kiemingspercentage tot wel 96%.

Vredo heeft haar doorzaaitechniek, die al zeer degelijk was, in de afgelopen jaren nog meer doorontwikkeld. Grotere werkbreedte, betere bodemvolging, nauwkeurigere zaaddosering, accurater zaaidiepte & een nieuw ontwikkelde bodemvolgende schijvenaandrukrol (de Packerringenrol).

Het eggen van grasland is een bewerking die zorgt voor het verwijderen van slechte grassen, waaronder het ondiep wortelende ruwbeemd, en het uitkammen van dode grassen. Het activeert het bodemleven, verwijdert de viltlaag in de grasmat en geeft ruimte aan de goede grassen om optimaal te groeien. De Evers Grass Profi is voorzien van zware eggetanden die in agressiviteit instelbaar zijn, waardoor de grasmat intensief te bewerken is. Met behulp van een Evers fronteg wordt het grasland op deze manier voorbereid en vervolgens in één werkgang direct doorgezaaid met een Vredo doorzaaier.

Een Vredo Agri doorzaaier met het bekende Vredo dubbel V-vormige schijvenprincipe, zorgt voor een kleine snede in de grond, waarbij het zaad tussen de schijven in de snede wordt gedoseerd. De grond veert zelf terug en wordt met behulp van een aandrukrol aangedrukt. Hierdoor ontstaan de optimale ontkiemingsomstandigheden. Het zaad is nu in contact met de grond/vocht en krijgt de nodige lucht en licht. Het grote voordeel is dat het zaad beschermd ligt tegen vogels, maar ook tegen weersinvloeden als wind, hitte, droogte, overmatige regen en (nacht) vorst. Een zeer belangrijk thema bij de steeds extremere weersomstandigheden.