De Farmall Utility 75C elektrische tractor biedt dieselachtige prestaties met een gemiddelde looptijd van 4 uur en snel opladen. In combinatie met eenvoudig te gebruiken autonome functies biedt deze stille, comfortabele tractor zonder uitstoot maximale veelzijdigheid.

De Farmall elektrische tractor is gebouwd op het legendarische Farmall-platform en levert ongeëvenaarde capaciteiten, uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen en ongeëvenaard bestuurderscomfort voor een breed scala aan producenten en bedrijven. De Farmall Electric-tractor biedt producenten een technologisch geavanceerde tractor die eraan werkt om de ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd uw bedrijfskosten te verbeteren.

Waarom elektrisch?
Het is een duurzame energieoplossing die een sterk investeringsrendement oplevert en tegelijkertijd bewezen voordelen voor het milieu oplevert. Het elektrische tractorplatform vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor de uitstoot wordt verminderd.

 

Tractor en krachtbron, alles-in-één

De Farmall elektrische tractor is een veelzijdige, allround, slimme utiliteitstractor met een volledig geëlektrificeerde aandrijflijn met een motor van 74 pk bij continu gebruik, vierwielaandrijving en een maximale bedrijfssnelheid van 40 km/u. De emissievrije elektromotor levert een maximaal koppel van 320 Nm.

Uitgerust met een aftakas met twee snelheden, trekhaak, driepuntshefinrichting, meerdere afstandsbedieningen achter en centraal gemonteerde kleppen.
Hij kan ook werken als een draagbare generator en levert waar nodig draagbare stroom met handige 110/220V-stopcontacten ter ondersteuning van externe gereedschappen of apparaten.

 

 

Automatisering

De Farmall 75C Electric heeft vier semi-autonome eigenschappen aan boord, waaronder een veiligheidsmode en Follow Me-functie evenals een Row Follow Mode. Daarnaast beschikt de elektrische Farmall 75C over een Safe Mode die in een gebied van 360 graden rondom de trekker personen, dieren of objecten kan detecteren. De Farmall 75C Electric waarschuwt vervolgens met geluid en licht en schakelt de aftakas uit.

Follow-Me-modus: de Follow-Me-modus, ingeschakeld vanuit de cabine, is precies hoe het klinkt. De tractor rijdt vooruit en achteruit door het veld en volgt de bestuurder. Bedien verschillende functies via specifieke gebaren terwijl u zich buiten de cabine bevindt.

Rij volgen: Door gebruik te maken van vision-technologie in plaats van op GPS gebaseerde rijkaarten, gebruikt de Farmall 75C een reeks ingebouwde camera’s om rijen nauwkeurig door het hele veld te volgen. Deze technologie maakt nauwkeuriger werken in hoogwaardige gewassen mogelijk.

Onzichtbare bak: Met behulp van een reeks ingebouwde camera’s laat het scherm precies zien wat zich vóór de bakken of voorzetstukken bevindt, zodat u veiliger kunt werken in krappe ruimtes.

Veilige modus: Als iemand zonder uw medeweten de werkomgeving betreedt, wordt de tractor gewaarschuwd en worden de tractor en de aftakas uitgeschakeld.

 

 

Prestatie

De elektromotor van de Farmall Electric-tractor presteert met een efficiëntie van 94% en biedt 65 pk aan de aftakas. De volledig geïntegreerde batterij heeft een maximale energieopslagcapaciteit van 110 kWh. Het continue koppel bij de laagste snelheden vermindert de noodzaak om te schakelen, en de acceleratie en snelle responstijd maken deze tractor ideaal voor voorlader werk.

De 12×12-transmissie is geüpgraded met een elektronische powershuttle zonder koppeling om richtingsveranderingen te versnellen.

 

 

Connectiviteit

De Farmall Electric-tractor kan op afstand worden geactiveerd via uw mobiele apparaat, en met krachtige fleetmanagementsoftware kunt u bepalen hoe de tractor werkt. U kunt de prestaties van de tractor en het accuniveau altijd en overal volgen.

Met werktuigherkenningssoftware sluit de Farmall elektrotrekker naadloos aan op aanbouwdelen.

 

 

Werktijd en opladen

Met een gemiddelde looptijd van vier uur kan de Farmall Electric-tractor in minder dan een uur van 10 procent naar 80 procent worden opgeladen met DC-snelladen.

Er zijn twee AC- en één DC-oplaadopties beschikbaar, van de plug-and-play AC-oplader op instapniveau tot de Premium Fast DC-oplader die de oplaadcyclustijd terugbrengt tot minder dan een uur. Het beste van alles is dat er geen krachtige installatie van een nutsvoorziening nodig is. Een Economy Fast DC-lader maakt gebruik van het bestaande elektriciteitsnet en biedt een oplaadtijd van 2,8 uur.

 

 

Cabine

De volledig geïntegreerde cabine brengt de vorm en functie van de elektrische tractor binnen handbereik in een comfortabele werkomgeving. De cabine met GPS is voorzien van een goed zichtbaar paneel, een Command Arc-console, een luxe verwarmde pneumatische luchtstoel en een bijrijdersstoel.