Onlangs heeft DJI de Phantom 4 Multispectral aangekondigd. Deze drone is voorzien van een zesvoudige multispectraalsensor waarmee zowel RGB als NDVI-opnamen gemaakt kunnen worden. Mede dankzij de ondersteuning van RTK GPS leent deze drone zich perfect voor toepassingen op het gebied van precisielandbouw.

Multispectraal
De term multispectraal, wat houdt dat eigenlijk in? De nieuwe DJI drone beschikt over een gestabiliseerd beeldvormingssysteem bestaande uit één RGB-camera en meerdere multispectrale camera’s met vijf sensoren. Deze zijn samen in staat zijn om zichtbaar en onzichtbaar licht vast te leggen, waardoor bijvoorbeeld gewassen grondig gescand kunnen worden. Tot slot is er nog een geïntegreerde spectrale zonlichtsensor aanwezig om ervoor te zorgen dat de meting ook op verschillende dagdelen altijd accuraat is.

RTK GPS voor meer precisie
De drone kan ook gebruikt worden in combinatie met het D-RTK 2 High-Precision GNSS Mobile Station van DJI. Op die manier kunnen de gemaakte opnamen met centimeternauwkeurige precisie van een locatie worden voorzien. Dat maakt de weg vrij voor toepassingen op het gebied van precisielandbouw.

Kijk op onze pagina van Hamoen Precision Eagle voor meer informatie over drone- en overige data voor precisielandbouw.