Een nieuwe lijn van voorladers, specifiek afgestemd op de 58-240 pk tractoren van STEYR, van de Kompakt S tot de Absolut CVT, is nu verkrijgbaar bij ons; het resultaat van een geheel nieuwe benadering, die erop gericht is de hoogste niveaus van klanttevredenheid en ondersteuning voor de tractor-ladercombinatie als een geheel te verzekeren.

 

De gloednieuwe STEYR ‘S’-voorladerlijn werd ontwikkeld in combinatie met nieuwe digitale dealerconfigurator-software om een ‘one stop shop’ aanschaf van de klant mogelijk te maken waarbij de ideale tractor/ladercombinatie voor diens specifieke behoeften kan worden geselecteerd. Verbeterde specificaties en klantondersteuning betekenen dat de nieuwe serie nog nauwkeuriger is afgestemd op de behoeften van de klanten en nog beter voldoet aan hun verwachtingen van de producten en service van STEYR.

 

 

Een complete reeks van hefvermogens en specificaties

De nieuwe STEYR ‘S’-voorladerlijn bestaat uit 20 modellen die zijn onderverdeeld in twee series. Ze beschikken over eersteklas specificaties en zijn compatibel met de tractorseries van STEYR, van de Kompakt S- en Kompakt-modellen tot de Multi-, Expert CVT- en Profi-series en de Impuls CVT en Absolut CVT. Er zijn verschillende werktuigen/aanbouwdelen die direct bij de tractor en voorlader kunnen worden besteld.

De T-serie, het vlaggenschip, is ontworpen voor zware materiaalhanteringswerkzaamheden en bestaat uit 10 modellen met een hefhoogte tussen de 3,75 m en 4,70 m en een hefvermogen van 1.390 kg tot 2.720 kg. Het beproefde hydraulische zelfnivellerende systeem is voorzien van integrale compensatiecilinders die zijn verbonden met de hydraulische dumpcilinders van het werktuig, voor hoge nauwkeurigheid en snellere cyclustijden. Voor nog meer comfort is er een AUTO-UNLOAD System®-optie die de functies voor openen van de grijper en dumpen van de bak synchroniseert. De hydraulische leidingen lopen volledig binnen het voorladerframe en de dwarsbalk en zijn daarom goed beschermd tegen beschadigingen.

De veelzijdige en duurzame voorladers van de U-serie, met mechanische zelfnivellering, zijn ideaal voor alledaagse werkzaamheden. Net als bij de T-modellen lopen de hydraulische leidingen binnen het frame. Maximale hefhoogte 3,50 – 4.50 m bij een maximaal hefvermogen van 1.210 – 2.230 kg.

Voor zowel de T- als de U-serie is het SHOCK Eliminator®-schokdempsysteem standaard. Dit systeem staat garant voor rijcomfort tijdens het transporteren van lasten. De aan- en afkoppeling van de voorladerarmen is snel en gemakkelijk dankzij het automatische FITLOCK 2+ System®.

Dankzij de nummering van de STEYR S-voorladerserie is het onmiddellijk duidelijk wat de capaciteiten van elk model zijn. Bijvoorbeeld: de S4020T heeft een maximale hefhoogte van 4,0 meter en een hefvermogen van 2,0 ton, en de ‘T’ geeft aan dat het een model met topklasse specificaties betreft.

De af-fabriek geïnstalleerde kit voor ladervoorbereiding bestaat uit een algemene draagbeugel en een MACH System® multi snelkoppeling voor snelle aansluiting van de hydraulische en elektrische gebruikers. De voorlader wordt bediend via de hydraulische kleppen van de tractor en joysticks met functies voor derde en vierde hydraulische gebruiker. Ter verbetering van de stabiliteit is er standaard een dwarsbalk aanwezig, alsmede geïntegreerde motorkapbeschermingen.

 


Ondersteuning voor het gehele pakket

Voor deze nieuwe serie voorladers geldt dat de voorlader onder hetzelfde proces voor garantie en productondersteuning valt als de STEYR-tractor alleen. Ook reserveonderdelen voor voorladers zullen door onss en STEYR met dezelfde hoge bevoorradings- en ondersteuningsstandaard worden behandeld als STEYR-tractoren zelf.