Onlangs is de nieuwe Vestrum CVXDrive-serie geïntroduceerd. De serie combineert de voordelen van CVT, eersteklas specificaties en compacte afmetingen. Dankzij deze nieuwe serie is de toptechnologie van de Continu variabele transmissie van Case IH nu ook verkrijgbaar voor lagere vermogensklassen.

De serie omvat vier tractoren met (max) 100-140 pk en passen tussen Luxxum- en Maxxum-series. De nieuwe vormgeving komt overeen met de (recente) grotere Case IH-modellen.

​De nieuwe Vestrum CVXDrive-modellen zijn ontworpen als machines met premium specificaties en bieden de functies en het comfort van grote tractoren in een pakket dat wendbaar en gebruiksvriendelijk is, en de voordelen van het brandstofverbruik die een continu variabele transmissie biedt. Voorheen was de kleinste tractorserie van Case IH, leverbaar met de CVXDrive-uitvoering, de grotere, zwaardere 4-cilinder Maxxum-lijn met 116-145 pk. De Vestrum-tractoren bieden een optie met een lichter gewicht en passen tussen de Maxxum-modellen en de welbekende Luxxum-serie.

Machine Of The Year 2019

Case IH is altijd al een pionier geweest in de CVT transmissie technologie. De voordelen van bewezen continu variabele transmissie van 100-540 pk is erkend door de jury van ‘machine en tractor of the year’. De awards voor ‘machine of the year 2019’ zijn toegekend voor zowel de compacte Vestrum-serie als de Quadtrac-serie voor de hogere pk-klasse.

De Vestrum CVXDrive met Fase V-motor van Case IH is bekroond met de titel Machine of the Year 2019, respectievelijk in de ‘mid-size’ tractoren en in de ‘XL’ tractoren categorie, uitgereikt tijdens de tweejarige SIMA-tentoonstelling in Parijs. Beoordeeld door een panel van Europese redacteuren van landbouwmagazines, werden de onderscheidingen gegeven als erkenning van de voordelen van de bewezen continu variabele transmissie – een uniek kenmerk van Case IH – evenals de brandstofefficiëntie en operationele voordelen voor de gelede rupstrekkermarkt.

De onderscheiding vormt een toevoeging op de prijzenreeks die Case IH de laatste tijd in de wacht heeft gesleept, in erkenning van de focus van het merk op innovatieve technologische ontwikkelingen, ontworpen om de duurzaamheid, productiviteit en rendabiliteit van landbouwbedrijven te helpen verbeteren. De onderscheidingen lopen uiteen van een bronzen medaille tijdens de SIMA Innovation Awards voor de digitale onkruidverdelger XPower van Case IH tot de titel Tractor of the Year 2019 voor de Maxxum 145 ActiveDrive 8.