Het nieuwe knopersysteem wordt gecombineerd met herontworpen naalden en nieuw terugwinsysteem van het naaldjuk. De zes TwinePro-knopers van de Case IH LB4 XL, die op een sterker frame zijn gemonteerd om hogere plunjerbelastingen te weerstaan, met elektrische knoperventilatoren om de units schoon te houden, gebruiken een eenvoudig systeem om een sterke lusknoop te creëren, waardoor de bestuurder met vele verschillende touwen de maximaal haalbare dichtheid kan gebruiken, zonder het risico te lopen dat de balen barsten. Het lus-knoopproces voorkomt dat afgesneden touwresten los op de baal terechtkomen, waardoor de kwaliteit van het kuilvoeder verbetert, of op het land, waardoor de impact op het milieu kleiner wordt.

“Tot de grootste voordelen behoren het voorkomen van diervoederverontreiniging en de impact op het milieu, door afgesneden touwresten te elimineren, die zowel in het kuilvoer als op het land terecht zouden kunnen komen. TwinePro-knopers bieden ook een enorme toename in trekkracht en een hogere dagelijkse productiviteit, doordat de balen efficiënter worden geperst en met minder risico dat de touwen breken.”

Een aantal van de belangrijkste elementen van het systeem zijn een derde noktandwiel van de knoper die een derde draaiing van het snoeimes verzorgt voor een actieve vrijgave van de lusknoop. Er is ook een nieuwe touwschijf met twee externe nokken in plaats van vier, die de druk op het touw tijdens de tweede knoopvorming verlicht, met een geïntegreerde pen die de houder van de touwschijf omhoog brengt, zodat het touw vrijkomt uit de schijf en niet hoeft te worden afgesneden. De aandrijving van het noktandwiel van de knoper drijft de touwschijf, het snoeimes en de mesarm aan.

“Deze lusknoop biedt niet alleen 30% meer kracht volgens touwfabrikant TAMA, wat leidt tot een grotere persefficiëntie en productiviteit, maar zorgt er ook voor dat goed vastgebonden balen met een standaard dichtheid met goedkoper touw, of balen met een hogere dichtheid met standaard touw kunnen worden gemaakt.