STEYR presenteert naar aanleiding van de Agritechnica 2019 in Hannover diverse noviteiten en innovaties.

De CVT-serie wordt door twee nieuwe series afgelost: de STEYR Impuls CVT en de Absolut CVT. Ook de Telematik-Portal S-Fleet werd gelanceerd. S-Fleet maakt een digitale bewaking en beheer van tractoren mogelijk, en helpt zodoende meer efficiëntie te bereiken.

STEYR gaat echter nog een stap verder en presenteert studies van technologieën in de toekomst. Hoogtepunt op de STEYR-stand is het voor het eerst gepresenteerde STEYR-concept, een tractorstudie waarbij innovatieve technologieën op tot nu toe unieke wijze met elkaar worden verbonden. Het doel is een milieubewust maar tegelijkertijd efficiënt en vooral functioneel tractorconcept voor de toepassing in de landbouw te creëren.

De transformatie van de STEYR CVT in twee series: Absolut CVT en Impuls CVT

De CVT-serie krijgt in 2020 een verdere opwaardering. De modellen Absolut CVT en Impuls CVT hebben talloze verbeteringen en doorontwikkelingen ondergaan, die het werken met tractoren nog aangenamer en comfortabeler maken. De nieuwe benamingen maken een duidelijk onderscheid tussen de CVT-modellen mogelijk, die zich qua grootte en techniek van elkaar onderscheiden. De Impuls CVT is door de kortere wielstand compacter en wendbaarder, maar ook lichter t.o.v. de grotere broer, de Absolut CVT.

De nieuwe Impuls CVT laat t.o.v. de voorgangers afzonderlijke veranderingen zien. De nieuw gevormde motorkap alsmede overige designdetails geven hem een fris en karakteristiek uiterlijk. De belangrijkste optimalisatie betreft de motor. In plaats van fase IV voldoet hij nu aan fase V en met de geïntegreerde HI-eSCR2-uitlaatgasnabehandeling stoot hij duidelijk minder deeltjes uit. De langere onderhoudsintervallen van de motor zorgen voor aanzienlijk lagere bedrijfskosten.

De zeer compacte en wendbare zescilinders zijn met name zeer geschikt voor middelgrote en kleine bedrijven. Daar kunnen ze als allroundmachine voor verschillende werkzaamheden worden ingezet. De STEYR 6150 tot 6175 Impuls CVT-serie komt pas in de eerste helft van 2020 op de markt.