Het najaar is weer aangebroken, de tijd om de aardappelen te oogsten. Door aangepast middelenbeleid moeten we op zoek naar andere manieren van loofdoding. Eén manier daarvan is looftrekken.

Looftrekken heeft lang minder in de belangstelling gestaan omdat er chemische loofdoders beschikbaar waren. De tijd is rijp voor een herintrede van een verbeterde looftrekker, namelijk de REMA EnviMaxX welke recent aan ons assortiment is toegevoegd. De REMA looftrekkers bieden een goed alternatief voor chemische loofdoding. Bovendien heeft het looftrekken in combinatie met wortel (onder)snijden nog meer voordelen.

Door de combinatie looftrekken en wortel (onder)snijden hard de knol nog sneller af waardoor er sneller gerooid kan worden. De machine kan vanuit de tractor elektrohydraulisch worden ingesteld. Met een sensor voorop wordt bij elk element de ideale hoogte van de riemen continu bijgeregeld. De hoogtesensor regelt automatisch de hoogte, zodat de riemen altijd het stevige stukje stengel net boven de grond vatten. De slingerende riemen zorgen voor de korte rukjes aan het loof, waardoor deze loskomt van de knollen.

REMA is ontwikkelaar en fabrikant van innovatieve machines voor de landbouw, industrie en omgeving. Van innovatie, engineering tot en met de fabricage van machines die een duurzame bijdrage leveren aan de wereld.