Case IH heeft de nieuwe Quadtrac- en Steiger AFS Connect™-serie tractoren geïntroduceerd voor het seizoen 2021 met specifieke kenmerken voor de Europese markt. De series bevatten nieuwe technologieën die speciaal zijn ontworpen om de gegevensopslag en -overdracht, vereisten die centraal staan in de hedendaagse grootschalige landbouw, te vergemakkelijken. Bovendien zijn het cabinecomfort en de bedieningsupgrades vergelijkbaar met die van de Magnum AFS Connect-serie toen die in 2019 voor het eerst werden geïntroduceerd.

Quadtrac AFS Connect™-rupstractoren (acht modellen met een max. vermogen van 525-692 pk) en Steiger AFS Connect™-wieltractoren (zes modellen met een max. vermogen van 469-558 pk) krijgen nieuwe kenmerken en verbeteringen, zoals:

 • Betere connectiviteit dankzij het standaard in de fabriek aangebrachte en verbeterde AFS Connect
 • AFS Pro 1200
 • AFS Vision Pro-besturingssysteem
 • AFS Vector Pro-ontvanger
 • Nieuwe Case IH MultiController-armleuning
 • Nieuw cabine-interieur met verbeterd materiaal van autokwaliteit en vormgeving
 • Nieuw verwarmings-/ventilatie-/airconditioningsysteem
 • Nieuwe elektrohydraulische regelventielen
 • Verbeteringen in de displaysoftware

Ultieme connectiviteit

Tijdens de ontwikkeling van de AFS Connect-technologie die in de nieuwe tractoren is verwerkt, hebben Case IH-ingenieurs zich gericht op een eenvoudige gegevensopslag en een naadloze gegevensoverdracht, voor een hogere productiviteit. AFS Connect maakt tweewegs gegevensoverdracht tussen de machine en de de computer op het kantoor van de boerderij mogelijk, om de boerderij, het machinepark en de gegevens nauwkeurig vanuit het kantoor of vanaf een mobiel toestel te kunnen beheren.

AFS Connect-technologie wordt aangedreven door drie systeemonderdelen:

 • Het AFS Pro 1200-display: Een bedieningsterminal met een 12″ scherm dat uitgebreide bedrijfsgegevens biedt en waarvan de beelden op afstand kunnen worden weergegeven, zodat boeren (en voor zover de eigenaren daar toestemming voor geven, dealers) het scherm op afstand kunnen bekijken, plus een eenvoudige Bluetooth-koppeling om de koppeling van een mobiel toestel mogelijk te maken, vier externe camera’s en een scherm dat dag en nacht goed zichtbaar is.
 • AFS Vision Probesturingssysteem: gebruikt een slimme bedieningsstijl van telefoon/tablet voor gebruiksgemak en kan worden geregeld via het touchscreen of een draaiknop, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.
 • AFS Vector Pro-ontvanger: stroomlijnt opties voor geleidingscorrectie op verschillende nauwkeurigheidsniveaus, van basis (WAAS en AFS 1) tot middelhoog (AFS 2) tot hoog (RTK en AFS RTK+).

Comfortverbetering verhoogt productiviteit tijdens lange werkdagen

AFS Connect Steiger- en Quadtrac-tractoren hebben een cabine-interieur dat pronkt met betere bedieningen en materialen van autokwaliteit die speciaal zijn ontworpen om de eenvoudige bediening, controle en comfort te verbeteren, met als einddoel de productiviteit te verhogen. Een aantal van de cabinefuncties zijn:

 • Geheel nieuwe, intuïtieve Multicontroller-armleuning met acht bedieningsknoppen, een encoderknop voor totale controle via de vingertoppen en nieuwe Multicontroller-joystick met vier programmeerbare sneltoetsen.
 • Meer comfort dankzij nieuw verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC).
 • Geavanceerd stuursysteem met verstelbare stuurverhoudingen om sneller te kunnen keren op het land.
 • Een 360-graden verlichtingspakket dat kan worden afgestemd op de bestuurdersvoorkeuren.

Ondersteuning op afstand

Het online Case IH AFS Connect-portaal biedt de gateway om de nieuwe tractorseries voor de eigenaar van de boerderij of de bedrijfsmanager te beheren, waardoor het boerderij-, machinepark- en gegevensbeheer kan worden verbeterd vanaf een pc op kantoor of een mobiel toestel op iedere willekeurige locatie. Met een veilige gegevensoverdracht via de cloud van en naar het portaal kunnen gebruikers in AFS Connect inloggen om de huidige activiteiten op het veld, machineparkinformatie, landbouwgegevens en meer te kunnen bekijken, alsof ze zelf in de cabine aanwezig waren. Eigenaren en managers kunnen er ook voor kiezen om specifieke landbouwgegevens tot op veldniveau te delen met derden, zoals agronomen.

Extra connectiviteit biedt bovendien meer ondersteuningsfuncties om de uitvaltijd te verlagen en bestuurders langer op het land te houden. Displayweergave op afstand zorgt dat de boer/bedrijfsmanager of dealer exact kan zien wat een bestuurder op het nieuwe AFS Pro 1200-display in de cabine ziet, om problemen te kunnen identificeren en meer inzicht te bieden. Dealers kunnen ook software-updates op afstand uploaden en de serviceondersteuning op afstand gebruiken om onderhouds- en servicebehoeften op afstand te identificeren, zonder dat de machine bezocht hoeft te worden.

Unieke transmissiekeuze in de top van de markt

Case IH blijft in de marktsector van de wiel-/rupstractoren met knikbesturing zowel de Powershift- als de Continu variabele transmissieopties bieden. De brandstofzuinige PowerDrive Powershift-transmissie kan bij elke versnellingsverandering tot 20% sneller accelereren, en biedt daarmee meer bestuurderscomfort, vooral op de weg of wanneer van het ene veld naar het andere wordt gereden.

De CVXDrive-transmissie die verkrijgbaar is voor de Steiger 420/470/500- en Quadtrac 470/500/540-modellen biedt een groot aantal voordelen, waaronder bedieningsgemak, met name voor onervaren bestuurders, snellere acceleratie tot veld- of wegsnelheid, minder vermoeidheid van de bestuurder, volle beschikbaarheid van het vermogen bij lage rijsnelheden voor speciale toepassingen/werktuigen en beschikbaarheid van volledig hydraulisch debiet bij lage rijsnelheden, voor toepassingen als boren/planten. De grootste voordelen zijn een maximale brandstofefficiëntie en hogere productiviteit dankzij snellere cyclustijden.

Minder vaak stoppen, meer productiviteit

Quadtrac 470/500/540- en Steiger 500 AFS Connect™-tractoren zijn nu beschikbaar met grotere brandstoftanks om een grotere oppervlakte te bewerken, voordat moet worden gestopt om te tanken. De nieuwe optionele zadeltanks vergroten de inhoud met 44% van 1.230 tot 1.779 liter.

Een aantal andere kenmerken om de uitvaltijd te minimaliseren zijn adaptieve stuurregeling (ASC), een variabel stuursysteem dat zichzelf op andere Case IH-tractoren heeft bewezen en waarmee de verhouding tussen het aantal stuurslagen en de stuurhoek kan worden afgestemd op de vereisten van de bestuurder. Op deze manier kan het aantal omwentelingen van het stuurwiel, dat nodig is om de tractor van aanslag tot aanslag te sturen, worden aangepast aan de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd, en kan de tijd die daarvoor nodig is, worden verlaagd. Het systeem wordt geregeld via de AFS-terminal van de tractor.

Case IH-ingenieurs hebben ook gewerkt aan een verlaging van de tijd die nodig is voor onderhoud. Een aantal van de hoofdpunten op de nieuwe Steiger- en Quadtrac-tractoren zijn de FPT-motortechnologie die voldoet aan de emissienormen van Fase V, zonder dat daar een dieseldeeltjesfilter voor nodig is. Het olieverversingsinterval is 600 uur en de dagelijkse servicepunten kunnen vanaf grondniveau worden bereikt, voor snel en eenvoudig toegang.