GPS Waarom GPS? Besturingssystemen Beeldschermen AFS Mapping Trainingen

 

Handmatige aansturing

handmatige-aansturing-gpsHet is mogelijk om een GPS systeem aan te schaffen zonder besturing. Dit zal het meest het geval zijn bij GPS systemen zoals een Flex Command 7. GPS systemen met handmatige besturing zijn vooral bedoeld voor degenen die een eenvoudige oplossing zoeken om het gebruiksgemak te vergroten. Hierbij moet gedacht worden aan kunstmest-strooien, grondbewerking en recht rijden tijdens de gewasbescherming. De stuurnauwkeurigheid is laag omdat je bij een handmatige besturing minder snel reageert als dat het GPS systeem zelf zal sturen. Voordelen van handmatige besturing zijn dat je het GPS systeem snel over kan zetten op een andere tractor en het eenvoudig in gebruik is. Aflezen hoe je moet sturen van een GPS systeem gaat via een lichtbalk.

Geassisteerde sturing

geassisteerde-sturingBij geassisteerde sturing ontvangt een elektrische motor een signaal van het GPS systeem. Die elektrische motor is een EZ-Steer of EZ-Pilot. Een EZ-Steer is aan de buitenkant van een stuur te monteren. De EZ-Pilot is een systeem dat is geïntegreerd in de stuurkolom van een trekker. Het systeem stuurt zelf via hun elektromotor. Geassisteerde sturing is toepasbaar op alle soorten GPS systemen. Het EZ-Steer stuurt middelmatig nauwkeurig, terwijl de EZ-Pilot een hoge stuurnauwkeurigheid heeft. Dit systeem is geschikt voor degenen die geld willen besparen en het gebruiksgemak en de productiviteit op hun bedrijf willen verhogen. Geassisteerde besturen kan worden gebruikt voor het strooien, grond-bewerken, maaien en in tegendeel tot handmatige besturing ook zaaien en oogsten.

Geïntegreerde sturing(Autopilot/Accuguide)

geintegreerde-sturingBij geïntegreerde sturing word de trekker aangestuurd door het GPS systeem via het hydraulisch stuursysteem van de tractor. Door handmatige bediening van het stuur kan het sturen direct weer worden overgenomen door de bestuurder van de tractor. De geassisteerde besturing is toepasbaar op de alle GPS systemen behalve de Flex Command 7. Geïntegreerde besturing kunnen alle werkzaamheden worden uitgevoerd op een landbouwbedrijf, omdat de stuurnauwkeurigheid erg hoog is.