Case IH heeft de nieuwe Steiger en Quadtrac AFS Connect geïntroduceerd. De trekkers zijn in de tweede helft van 2020 leverbaar in Europa.

De serie bestaat uit 14 modellen van 310 tot 455 kW (420 tot 620 pk). Voor de Quadtrac geldt een range van 345 tot 455 kW (470 tot 620 pk). Voor de Case IH Steiger (de Quadtrac op wielen) is dat 310 tot 367 kW (420 tot 500 pk).

Nieuwe cabine
Case IH heeft onder meer de cabine opnieuw ontworpen. Doel daarbij was het verbeteren van de connectiviteit, comfort en productiviteit. Bij de trekkers heb je de keuze uit twee transmissies. De PowerDrive powershift en de continu variabele CVXDrive.

In de vernieuwde cabine valt vooral de nieuwe armleuning op, die bekend is van de Magnum-serie. De armleuning lijkt in de basis op de oude, maar is compacter en heeft alle functies mooi gegroepeerd bij elkaar staan. De rijhendel is eveneens helemaal op de schop gegaan en je kunt meer functies met je duim bedienen, waaronder enkele vrij programmeerbare functietoetsen. De grote draaiknoppen tussen armsteun en rijhendel zijn voor de hefinrichting (knop rechts, zie foto hieronder). De linkerknop is een navigeerknop, zoals we die kennen van moderne auto’s. Je navigeert ermee door de menu’s van de eveneens vernieuwde 12 inch touchscreen-terminal, de zogenoemde AFS Pro 1200. Wat bleef zijn de typische dubbele handgasschuifjes om het motortoerental in te stellen en te begrenzen.

Grotere brandstoftank
Daarnaast hebben de AFS Connect trekkers grotere brandstoftanks en zou de olie pas 600 uur aan verversing toe zijn.

Op afstand
De Quadtrac en de Steiger hebben AFS Connect in de naam. Dat kennen we al van de Magnum die in de zomer van 2019 is gepresenteerd. Onder AFS, dat staat voor Advanced Farming Systems, vallen onder meer een nieuw AFS Pro 1200 display, een nieuwe armleuning en een nieuw cabine-interieur. AFS Connect maakt het daarnaast mogelijk om op afstand de prestaties van de machine te monitoren. Bovendien kan er, mits er toestemming verleend wordt, door de dealer op afstand geholpen worden bij eventuele problemen.