Het 3G netwerk in Nederland wordt stopgezet op 31 maart 2022. Dit is echter geen probleem voor vrijwel alle GPS RTK modems.
U kunt met dezelfde modems op het RTK-netwerk blijven rijden. De meest recente modems werken namelijk op het 4G netwerk, de overig werken (ook) op het 2G netwerk.

Hieronder een overzicht van de verschillende modems:

 


AG3000:

Dit modem ontvangt enkel 2G. Het 2G netwerk blijft nog beschikbaar. Er zijn geen aanpassingen nodig.

 

 


DCM-300:
Dit modem werkt zowel op 2G als op 3G.
Om de DCM300 alleen te laten zoeken/verbinden met 2G, zal hiervoor een instelling aangepast moeten worden. Hierbij moet het modem een software upgrade krijgen. Dit gebeurt normaal over the air en volledig automatisch. Mocht dit niet zo zijn, dan moeten we dit manueel doen.

 

.

GX450 & RV55:
Dit zijn de meest recente modems en werken op 4G. Het stopzetten van 3G is dus voor deze modems geen probleem.

 

 

 


2G netwerk

Het bereik van het 2G-netwerk is vergelijkbaar met dat van het 3G-netwerk.
Het verschil tussen de beide netwerken is de hoeveelheid data die verzonden kan worden. Dat is bij het 2G-netwerk lager.
Aangezien het verzenden van de correctiegegevens heel weinig data vraagt, verwachten wij geen problemen bij de overgang naar 2G.

In bepaalde gevallen adviseren wij de overstap naar 4G
• Per 1 januari 2022 zal de RTK radiotechniek (RTK masten van CNH) niet meer beschikbaar zijn. U dient over te stappen op mobiele communicatie (modem of dongel met simkaart)
• De beschikbare bandbreedte van 2G is een stuk minder dan bij 3G en gaat spraak boven data bij 2G. Als u de SIM-kaart naast het ontvangen van het RTK signaal voor andere zaken gebruikt, zoals bijvoorbeeld Remote Control (support) of het versturen van bestanden naar de cloud, dan is het verstandig naar een oplossing te gaan die ook 4G ondersteunt.
• Als u zekerheid wilt hebben dat u voor de komende jaren gereed bent (het 2G netwerk stopt mogelijk na 2025), dan kunt u nu al de overstap maken naar 4G.

Actie overstap naar modem 4G
We bieden u de mogelijkheid om uw DCM-300 of AG3000 modem in te ruilen voor een RV55 modem. Hierbij ontvangt u eenmalig een korting van € 300,00 op het AFS RTK+ netwerk.

Heeft u hierover vragen of wilt u weten wat de kosten zijn van een overstap naar een 4G modem?

Neem dan contact op met Benjamin Schakel

 


.

BEKIJK HIER MEER NIEUWSBERICHTEN

BEKIJK HIER MEER INFORMATIE OVER ONS BEDRIJF