Steyr en Hamoen L.M.B.

In 1996 werd Steyr Landmaschinentechnik AG overgenomen door Case Corporation, het wereldwijd toonaangevende trekkerfabrikant. Hamoen L.M.B. kende al een lange historie met de bekende rood gekleurde tractoren. Door de fusie werden de betrouwbare en innovatieve tractoren met open armen aan ons assortiment toegevoegd.

Het Red Excellence certificaat van Case-IH geldt ook voor Steyr, waarmee we onze exclusiviteit laten zien. Mede dankzij een directe levering af fabriek, bieden wij snelle service en reparatie, in onze werkplaats en op locatie. Voor Steyr tractoren houden wij vele onderdelen op voorraad in ons magazijn.

Geschiedenis van Steyr

DE EERSTE STAPPEN OP WEG NAAR EEN WERELDMERK
29 September 1947. Het begin van een tijdperk. Met het type 180 legt STEYR het fundament voor een ongekend succesverhaal. Op deze maandag neemt Leopold Haider, landbouwer in Steinbach/STEYR, zijn STEYR 180 met het chassisnummer 1001 in ontvanging.

1949
DE EERSTE STEYR-TREKKERMODELLEN
Het legendarische type 80 komt op de markt: een eencilindertrekker voor kleine boerenbedrijven. De trekker leverde 13 pk bij 1500 t/min. en later 15 pk bij 1575 t/min. Tot aan 1964 worden er 45.068 exemplaren van deze trekker gebouwd.

1956
RAZENDSNELLE ONTWIKKELING
In 1956 wordt de uitgebreide serie van type 84 in productie genomen. In deze serie is het motorvermogen van de eencilindermotor toegenomen tot 18 pk. Ook ontstaat in 1956 de 182-serie, met een vermogenstoename tot 36 pk, een 6/1-traps transmissie en toen al met grotere banden.

1963
TOPTIJD VOOR DE PRODUCTIE VAN LADEWAGENS
De beroemde STEYR Hamster ladewagen beleeft zijn marktpremière en wordt in de fabriek in St. Valentin in serieproductie genomen. In totaal zullen er 64.000 ladewagens worden geproduceerd. In 1963 start bovendien de productie van STEYR-frontladers.

1964
DE EERSTE 4-WIELAANGEDREVEN STEYR-TREKKER
In 1964 komt de STEYR 190 op de markt, in 1965 gevolgd door de smalspoorvariant, de 190 s. Daarmee ontwikkelde, testte en bouwde Steyr al in de jaren 60 een vierwielaangedreven uitvoering van de 190. De omzetting naar serieproductie volgt echter pas bij de volgende trekkergeneratie. Daarmee is de vierwielaangedreven trekker voor het bewerken van alpenweiden geboren.

1973
BEGIN VAN DE ONTWIKKELING VAN ZWARE TREKKERS
STEYR begint met de ontwikkeling van zware trekkers, waardoor grotere bedrijven de beschikking krijgen over meer trekkracht. Als krachtbron staat de WD 612-motor van 6,6 liter met turbolader ter beschikking, die ook wordt toegepast in vrachtauto’s. De motor levert een vermogen van 120 tot 160 pk. Onder het project “STEYR Hellas” kunnen in 1973 naast overige producten van STEYR-Daimler-Puch AG ook STEYR-trekkers worden geëxporteerd naar Saloniki/Griekenland. Er doen zich nieuwe marktmogelijkheden voor, zij het dat zij vaak erg afhankelijk zijn van de politiek.

1974
VERHUIZING NAAR DE FABRIEK IN ST. VALENTIN
De montagelijnen en de verkooporganisatie voor trekkers verhuizen van de hoofdvestiging van STEYR naar de fabriek in St. Valentin.

1990
AFSTOTING VAN DE BEDRIJFSTAK TREKKERS EN LANDBOUWWERKTUIGEN
Door de reorganisatie van de Steyr-Daimler-Puch AG wordt de bedrijfstak trekkers en landbouwwerktuigen afgestoten. Deze tak gaat verder onder de naam STEYR Landmaschinentechnik GmbH (SLT) met als hoofdvestiging St. Valentin.

1996
OVERNAME DOOR CASE CORPORATION
STEYR Landmaschinentechnik AG wordt overgenomen door Case Corporation, een wereldwijd toonaangevende trekkerfabrikant. Het bedrijf wordt omgedoopt in CASE-STEYR Landmaschinentechnik.

1999
DE EERSTE CVT-TREKKERS EN FUSIE TOT CNH
STEYR presenteert de eerste trekkers met een traploze transmissie (CVT). In deze trekkers worden de motor en de transmissie lastafhankelijk geregeld door de S-tronic. De bediening verloopt zeer eenvoudig via de Multicontroller of het rijpedaal (parallelle bediening). Daarnaast fuseren New Holland en Case Corporation in november 1999 tot CNH Global N.V. Hiermee maakt STEYR nu deel uit van een van ‘s werelds grootste fabrikanten van landbouwwerktuigen.

2003
INTRODUCTIE VAN DE STEYR PROFI-SERIE
STEYR brengt de Profi-serie op de markt, met moderne motoren met commonrailbrandstofinspuiting en interkoeler, in het vermogenssegment van 100 tot 136 pk als 4- en 6-cilindertrekkers. Met hun brede transmissiebereik, het krachtige hydraulische systeem en de comfortabele uitrusting dekken zij ook de eisen af die aan de huidige boerderijtrekkers worden gesteld. Daarnaast wordt de CVT-serie uitgerust met elektronisch geregelde, emissiearme motoren van 137 tot 192 pk (101 tot 141 kW). Een andere nieuwe topfunctie is Easy Tronic, het nieuwe elektronische wendakkermanagement.

2011
15.000 STEYR MT
In de klasse tussen 80 en 100 pk is de STEYR 9000 MT sinds jaar en dag het topmodel. In 2011 rolt de 15.000ste versie van de band.

2017
70 JAAR STEYR
In 2017 viert STEYR zijn 70ste verjaardag. Sinds het begin staat STEYR voor innovatie en is gespecialiseerd in het vervaardigen van trekkers aan de hoogste kwaliteitsnormen, uitstekend comfort en hoge stabiele waarde. STEYR zal dit succesverhaal ook in de toekomst met volle toewijding voortzetten.

Producten van Steyr

Steyr Kompakt Serie

SERIE 58 TOT 114 PK
De Kompakt-klasse van STEYR revolutioneert de kosten-batenberekening. De modellen zijn gemakkelijk, wendbaar en flexibel. Uitgerust met de beproefde technologie van de grotere tractoren, zijn ze ideaal voor nagenoeg ieder toepassingsbereik. De uitstekende verhouding tussen het voertuiggewicht en het motorvermogen garanderen een optimale efficiëntie.

Steyr Multi

SERIE 100 TOT 120 PK
De gloednieuwe Multi van STEYR is de meest veelzijdige tractor van zijn klasse. De nieuwe Multi, ontwikkeld in samenwerking met landbouwers en gebouwd in St. Valentin, Oostenrijk, maakt indruk door zijn vernieuwend frisse ontwerp en unieke comfort. De tractor is uitgerust met een bijzonder luxueuze en stille cabine. De voorasvering en de nieuwe Multicontroller-armleuning zorgen voor een pluspunt voor wat het comfort aangaat.

Steyr Profi serie

SERIE 116 TOT 145 PK
Efficiëntie en veelzijdigheid in een nieuw, fris ontwerp: De Profi-serie overtuigt zowel op het veld, het weideland als op het erf.

Steyr CVT serie

SERIE 150 TOT 270 PK
Dankzij de continu variabele transmissie en talrijke technische vernieuwingen, onderscheidt de nieuwe generatie van de CVT-tractoren zich door nog meer werk- en bedieningscomfort, een hogere efficiëntie en betere prestaties. De excellente constructie van de transmissie zorgt voor een zeer goede prestatie en geeft de serie haar naam: CVT staat voor Continu Variabele Transmissie en beschrijft een transmissie met een traploos instelbare overbrengingsverhouding.

Steyr Terrus CVT serie

SERIE 250 TOT 300 PK
De Terrus CVT tractoren zijn uitgerust met uiterst efficiënte en betrouwbare ECOTECH motoren. Door zijn ideale vermogen/gewicht-verhouding is de Terrus CVT perfect geschikt voor zowel snelle transporttaken als zware werkzaamheden op het land. Onze sterkste machine heeft echter nog een ander sterk punt – zijn ongelofelijk hoge comfortniveau: Een geveerde vooras en een luxueuze, bijzonder stille cabine zorgen ervoor dat u ontspannen werkt en niet moe wordt. En op de tractor vindt u bovendien de allernieuwste technologieën zoals S-TECH, S-GUIDE, ISOBUS III en Easy-Tronic II, alsmede S-FLEET. Onze nieuwe Terrus CVT: echt heel sterk!

Steyr voorladers (SZ/SF)

De STEYR voorladers zijn perfect afgestemd op het gebruikt met onze modellen. Ze kenmerken zich door een hoge nauwkeurigheid, snelle reactie en een eenvoudig gebruik en dragen zo bij tot een duidelijke stijging van de productiviteit. 

Steyr S-Tech

S-TECH, HÉT GPS SYSTEEM VAN STEYR
S-Tech revolutioneert de landbouw: Spoorgeleiding, datamanagement, bediening van alle werktuigen door de ISOBUS-functie en nog veel meer – met S-Tech hebt u alles onder controle. Het modulaire systeem regelt de complete productiecyclus en maakt het flexibel verwisselen van systeemcomponenten tussen meerdere machines mogelijk. Van harte welkom in de toekomst van de moderne landbouw!

De website van Steyr kunt u hier vinden.