Case IH en Hamoen L.M.B.

Hamoen L.M.B. kent een lange historie met de bekende rood gekleurde tractoren. De eerste tractoren (welke dankzij de Marshallhulp naar Nederland kwamen) waren van het tractormerk ‘McCormick’. In verloop van de tijd veranderde de naam van het merk ‘Case-IH’.

In 2009 was ons bedrijf de eerste Professionele Dealer van Case IH in Nederland. Inmiddels zijn we al jarenlang trots op ons Red Excellence certificaat van Case-IH. Dit certificaat houdt in dat ons bedrijf voldoet aan alle eisen van een professioneel mechanisatie- en dealerbedrijf. Mede dankzij een directe levering af fabriek, bieden wij snelle service en reparatie, in onze werkplaats en op locatie. Voor Case IH tractoren houden wij vele onderdelen op voorraad in ons magazijn.

Veel vermogen, laag verbruik

Wereldwijd een van de bekendste bouwers van tractoren en landbouwmachines met een geschiedenis die meer dan 175 jaar teruggaat.

Het van oorsprong Amerikaanse merk Case IH staat bekend om de combinatie van veel vermogen en laag brandstofverbruik.

Producten van Case IH

Case IH Quantum (V/N/F/CL)

16 MODELLEN VAN 75 TOT 107 PK
Een smalle tractor die gespecialiseerd is voor de fruitteelt, de Case IH Quantum. Geschikt voor alle werkzaamheden dankzij de slanke afmetingen, de kleine draaicirkel en het nieuwe ontwerp.

Case IH Farmall Series (A/C)

14 MODELLEN VAN 55 TOT 114 PK
De Case IH Farmall series, ‘de veelzijdige tractor (met frontlader) voor goede presetaties het hele jaar door’.
Met de productie van de eerste krachtige, veelzijdige tractoren die het legendarische merk droegen in 1923, is de Farmall-naam diepgeworteld in de geschiedenis van Case IH. De hedendaagse Farmall-tractoren delen het ontwerp van hun voorvaderen waarbij de nadruk ligt op wendbaarheid, compacte afmetingen, gebruiksgemak en een hoge verhouding van vermogen tot gewicht, waardoor vorm wordt gegeven aan een tractorlijn die in staat is enorm veel verschillende werkzaamheden te verrichten.

Case IH Luxxum

3 MODELLEN VAN 100 TOT 120 PK
Sommige dingen maken het werk zoveel eenvoudiger dat je je afvraagt hoe je het ooit zonder die dingen hebt gesteld. Dat geldt ook voor de nieuwe Case IH Luxxum. Met meer wendbaarheid, meer comfort en beter zicht dan enige andere tractor van deze grootte die  ooit is gemaakt, is ernaar gestreefd om de druk op de bestuurder te verlichten, en toch meer productiviteit van zowel de tractor als de bestuurder te garanderen.

Case IH Maxxum Series (Multicontroller/CVX)

14 MODELLEN VAN 116 TOT 145 PK
De Case IH Maxxum series, ‘maakt werken gemakkelijker’.
De Maxxum is lang de norm van de middenklasse tractoren geweest, een belichaming van wendbare, zuinige, sterke en betrouwbare modellen. Het aanbod in de nieuwe serie modellen is nu nog groter en biedt u een ruime keuze aan transmissies, exact afgestemd op de vereisten van uw bedrijf.

Case IH Puma Series (X/Multicontroller/CVX)

15 MODELLEN VAN 140 TOT 240 PK
De Case IH Puma series, ‘efficiënt power voor rendabele landbouw’.
Puma heeft een uitstekende reputatie voor een eersteklas product voor wat betreft tractorkwaliteit. De Puma is gebouwd in Oostenrijk en uitgerust met een beproefde Semi-Powershift-, Full-Powershift- of CVX continu variabele transmissie en de nieuwste FPT-motortechnologie, en houdt de standaarden die door zijn voorgangers zijn gezet, hoog. De Puma-serie bestaat uit vijftien modellen van 140-240 pk (nominaal) en is daarmee uitermate geschikt voor de zwaarste toepassingen in de akkerbouw, contractlandbouw en veeteelt.

Case IH Optum CVX

3 MODELLEN VAN 250 TOT 300 PK
De Case IH Optum CVX reeks is krachtig, compact en sterk manoeuvreerbaar met een uitstekende vermogens-gewichtsverhouding. Dankzij zijn verbluffend nieuw design en opvallende karakterlichten, zal deze trekker elke taak uitvoeren met het maximum aan vermogen, efficientie en betrouwbaarheid. U kunt rekenen op een motor die soepel en compromisloos voldoende vermogen levert om moeiteloos primaire werktuigen voor grondbewerking aan te drijven, maar ook veilig, en met een minimaal brandstofverbruik, grote trailers over de weg te transporteren, bij snelheden tot 50 km/uur.

Case IH Magnum series (CVX/Rowtrac)

14 MODELLEN VAN 250 TOT 380 PK
De Case IH Magnum series, ‘met meer vermogen voor zware omstandigheden’.
De ruim 150.000 Case IH Magnum- en Magnum CVX-tractoren die in bedrijf zijn, getuigen van onze toewijding om aan de verwachtingen van boeren overal ter wereld te voldoen en ze zelfs te overtreffen. Deze rijke ervaring stelde ons in staat naar u te luisteren en producten te ontwerpen die precies datgene doen wat u nodig hebt. Wij eisen van onszelf en onze dealers hetzelfde kwaliteitsniveau in de service die we naar onze klanten geven.

Case IH Steiger & Quadtrac series (CVX)

16 MODELLEN VAN 370 TOT 620 PK
De Case IH Steiger & Quadtrac series, ‘altijd en stap voor’.
De nieuwste Quadtrac- en Steiger series zetten nieuwe standaarden van productiviteit, betrouwbaarheid en comfort, en overtreffen ruimschoots de verwachtingen van de meest veeleisende professionele landbouwers.

Case IH voorladers

De Case IH voorladers, ‘laden krijgt een binnenkort een heel ander perspectief’.
Case IH wil dat u het maximale uit uw investering haalt. De nieuwe Case IH LRZ-frontladers combineren vermogen, stevigheid, laadprestaties en een modern ontwerp om op die manier een innovatief laderconcept te vormen. Deze laders blinken uit in functionaliteit en zijn uitgerust met technisch intelligente oplossingen, waardoor u uw dagelijkse werkzaamheden met plezier uitvoert, dankzij de hoge prestaties en de comfortabele besturing.

Case IH oogstmachines, Axial-Flow series

9 MODELLEN VAN 312 TOT 634 PK
De Case IH Axial-Flow series, ‘de wereld voeden is zwaar, oogsten zou gemakkelijker moeten zijn’.
Apparatuur die gebouwd is om prestaties te leveren met de snelheid en efficiëntie die landbouwbedrijven nodig hebben voor een succesvolle oogst. Met de Axial-Flow-series en een ruime keuze aan maaiborden, levert het Case IH-oogstassortiment constante hoge prestaties. Oogsttechnologie is altijd ontworpen met de bestuurder in gedachte.

Case IH oogstmachines, persen

12 MODELLEN MET BAALGROOTTES VAN 90 TOT 180 CM
De Case IH persen, ‘prestaties met hoge snelheid’.
Welk model u ook kiest, u krijgt gegarandeerd een stoere, robuuste en betrouwbare balenpers. Elk model is ontworpen om het balenpersen productiever, rendabeler en aangenamer te maken. Vierkante en ronde balenpersen om de gaskwaliteit te behouden en snel stro van het veld te verwijderen met balen met een consistente hoge dichtheid van betrouwbare, robuuste, productieve Case IH balenpersen met variabele kamers.

Case IH verreiker

6 MODELLEN MET EEN MAXIMAAL BEREIK VAN 5,7 TOT 9,1 M
De Case IH verreikers, ‘gemaakt voor efficiënte bediening’.
Farmlift telescopische laders zijn ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de gevarieerde behoeften van de hedendaagse landbouw – van kleine boerderijen tot grootschalige landbouwbedrijven. Wat u ook zoekt, er is een Farmlift voor u. Welk model u ook kiest, u weet dat u kunt rekenen op een superieur bestuurderscomfort, korte laadtijden en een snel reactievermogen.

Case IH AFS

HET GPS SYSTEEM VAN CASE IH
Case IH AFS, ‘geïntegreerde precisie – klaar voor de toekomst’.
Case IH Advanced Farming Systems (AFS) voeren al ruim tien jaar de toon aan in de precisielandbouw, door boeren de mogelijkheid te bieden de volledige gewasproductiecyclus te beheren. Case IH AFS-tools omvatten alles wat u nodig hebt om een herhaalbare nauwkeurigheid tot 2,5 cm te behalen, overlappingen en kosten te verlagen, en de opbrengst te maximaliseren.

Geschiedenis Case IH

Case IH is wereldwijd één van de grootste fabrikanten van tractoren en landbouwmachines. Voortgekomen uit merken als International Harvester, Farmall, McCormick, David Brown en Case kent Case IH een rijke historie.

Mr. Case startte zijn eigen bedrijf nadat hij intensief met landbouwmachines had gewerkt en dit groeide uit tot een levenslange passie. Hij geloofde dat iedere machine die door zijn bedrijf werd gebouwd, de gedane beloftes waar moest maken, en hij zag er persoonlijk op toe dat dit ook gebeurde.

De begindagen van de onderneming waren nauw verbonden met die van de Amerikaanse economie: Amerikaanse pioniers verhuisden naar het westen en er werden nieuwe landbouwbedrijven gesticht om de groeiende bevolkingscentra in het oosten van voedsel te voorzien. In 1869 bouwde Case de eerste tractor met stoommachine. Deze stond weliswaar op wielen, maar werd getrokken door paarden en werd uitsluitend gebruikt om andere machines aan te drijven. In 1876 werd de eerste zelfrijdende stoommachine gebouwd. Aangezien de stoommachines als snel de plaats van paarden innamen bij het dorsen, werd de J.I. Case Threshing Machine Company in 1886 ‘s werelds grootste producent van stoommachines.

Farmall

In 1902 gingen in Chicago vijf bedrijven een fusie aan om de International Harvester Company te vormen. In 1915 bouwde het bedrijf haar eerste maaidorser en in 1923 werd de Farmall, de eerste Row Crop tractor ter wereld, op de markt gebracht. Het betrof een revolutionair systeem van onderling op elkaar afgestemde tractoren en werktuigen om te ploegen, cultiveren en oogsten, een systeem dat garant stond voor meer productiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid. International Harvester verkocht meer dan vijf miljoen Farmall-tractoren en kwam in 1977 met de Single Rotor Axial-Flow maaidorser met afzonderlijke rotor, die de landbouwindustrie revolutioneerde met zijn eenvoud, graankwaliteit, vermogen tot aanpassing aan het gewas, capaciteit en hoge doorverkoopwaarde. Axial-Flow maaidorsers zetten vandaag de dag nog steeds de standaard als het gaat om oogstprestaties.

Magnum

Case IH werd opgericht in 1985, toen Tenneco de landbouwdivisie van International Harvester aankocht, en het erfgoed van Case en IH in één merk samenbracht. Het eerste product van Case IH was de Magnum-tractor, van 160 pk tot 240 pk. Deze werd in 1987 voor het eerst op de markt gebracht en werd de eerste tractor die de ‘Industrial Design Excellence Award’ in de wacht sleepte. De Magnum, die tegenwoordig maximaal 435 pk produceert, is nog steeds één van de meest herkenbare producten van Case IH en er zijn inmiddels meer dan 150.000 exemplaren van verkocht. 

Quadtrac

De revolutionaire Quadtrac-tractor, die in 1996 op de markt werd gebracht, vestigde een nieuwe maatstaf en blijft ongeëvenaard. Tot deze familie behoort ook de krachtigste in serie geproduceerde tractor ter wereld, de Steiger Quadtrac 620 met maximaal 692 pk, voor de allerhoogste trekkracht in combinatie met efficiënte en bodemsparende grondbewerkings- en zaaitechnieken.

Sinds de eeuwwisseling, met de herintroductie door Case IH van het merk Farmall, zijn de technische vernieuwingen van het bedrijf onverminderd voortgegaan. In 1997 lanceerde Case IH de CVT (continu variabele transmissie)-technologie die ervoor zorgt dat CVX-tractoren een optimale combinatie van kracht en brandstofefficiëntie kunnen bieden.

De gepatenteerde ‘Efficient Power’-motortechnologieën zorgen ervoor dat de Case IH-machines aan de meest recente Stage IV (Tier 4 Final)-emissievoorschriften voldoen, zonder complexe uitlaatgasrecirculatiesystemen of roetfilters.

3x ‘trekker van het jaar’

‘’Een traditie van succes!’’

In 2014 werd de Magnum 380 CVX verkozen tot ‘Tractor of the Year 2015’ op de in Bologna Italië georganiseerde internationale landbouwbeurs EIMA. In dat jaar bracht Case IH ook de Rowtrac op de markt, een machine die de voordelen van rupsband- en wieltractoren combineert

Ook in 2015 bleef Case IH prijzen winnen: de nieuwe Optum CVX tractor werd tijdens de Agritechnica beurs uitgeroepen tot ‘Machine of the Year 2016’. De juryleden waren onder de indruk van het fantastische ‘power pack’-ontwerp, de excellente vermogen/gewicht-verhouding, de manoeuvreerbaarheid, de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de machine.

De Optum 300 CVX behaalde de onderscheiding ‘Tractor of the Year 2017’ tijdens de in Italië gehouden EIMA 2016, (Internationale landbouwmachinebeurs), waar de juryleden zich lovend uitlieten over door een hoog vermogen en laag gewicht gekenmerkt ontwerp, dat inspringt op de behoeften van de Europese landbouwers. De beslissing om deze onderscheiding toe te kennen aan Case IH vormt een erkenning van onze ‘focus op landbouwers’-filosofie en het belang van de Optum CVX binnen het groeiende marktsegment van tractoren met hoog vermogen/compacte afmetingen.

In 2018 werd de Case IH Maxxum 145 Multicontroller, tijdens de prijsuitreiking van EIMA International, de show voor landbouwwerktuigen, in Bologna, Italië, uitgeroepen tot Tractor van het Jaar 2019 en Beste Ontwerp van 2019.

De Maxxum 145 Multicontroller met 145 pk was in 2017 samen met drie kleinere modellen van 116-135 pk geïntroduceerd en heeft als hoogtepunten een 8-traps ActiveDrive 8 Semi-Powershift-transmissie en Multicontroller-armleuning met joystick, attributen die door de jury van Tractor van het Jaar (professionele journalisten gespecialiseerd in landbouwmachines uit heel Europa) zijn erkend voor hun bedieningsgemak en efficiëntieverhogende eigenschappen. Maxxum-tractoren zijn ook leverbaar met 4-traps Powershift- en continu variabele transmissies.

Recente herzieningen hebben de Maxxum-serie een frisse nieuwe look gegeven en als dubbele erkenning heeft hetzelfde model ook de categorie Beste Ontwerp gewonnen, waarmee het belang van de styling van een moderne tractor voor de functionaliteit en vorm daarvan wordt erkend.